Liepājā 18 000 "Sadales tīkla" klientu sastapušies ar traucējumiem; elektroapgāde atjaunota [papildināts]

© Kaspars Krafts / F64

Otrdienas pēcpusdienā tika traucēta elektroapgāde aptuveni 18 000 AS "Sadales tīkls" klientu Liepājā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā. Traucējumi radās tehnoloģisku kļūdu dēļ un īsi pirms plkst.17 elektroapgāde iedzīvotājiem tika atjaunota.

Veicot pārslēgumus pa saistītajām elektrolīnijām, plkst.15.45 elektroapgāde atjaunota lielākajai daļai klientu, savukārt visiem traucējumā iesaistītajiem klientiem tā atjaunota īsi pirms plkst.17.

Par traucējumu tika ziņots plkst. 14:41 un tas ietekmēja elektroapgādi aptuveni 18 000 klientu Liepājā.

Jau ziņots, ka "Sadales tīkls" 2023.gadā strādāja ar 343,332 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 16,906 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.
"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Svarīgākais