Ušakovs ievēlēts jaunā amatā

© unsplash.com

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs (Saskaņa) šodien vienbalsīgi ievēlēts par vienu no EP Lūgumrakstu komitejas priekšsēdētāja vietniekiem.

EP deputāti šodien vēlē komiteju priekšsēdētājus un priekšsēdētāju vietniekus. Ušakovs Lūgumrakstu komitejā ievēlēts par trešo vietnieku, un, kā liecina EP sniegtā informācija, pagaidām bez viņa citi Latvijas EP deputāti komiteju amatos nav ievēlēti, lai arī dažās komitejās vēlēšanu process turpinās un vēl jāievēl ceturtie priekšsēdētāja vietnieki.

Komiteju sanāksmes ir atklātas. To darbs ir saistīts ar tiesību aktu priekšlikumu un pašiniciatīvas ziņojumu izstrādi, grozīšanu un balsošanu par tiem. Tās rīko arī debates ar EP un Eiropas Komisijas pārstāvjiem, ārējo ekspertu uzklausīšanas un organizē faktu vākšanas misijas.

Kā aģentūru LETA informēja Ušakovs, Lūgumrakstu komiteja ir vienīgā komiteja EP, kas tieši strādā ar Eiropas Savienības iedzīvotājiem. Politiķis komitejas specifiku salīdzina ar apmeklētāju pieņemšanām Rīgas domē, kuras viņš savulaik esot organizējis vismaz reizi mēnesī.

Deputāta galvenās prioritātes darbā komitejā būs darba ņēmēju tiesības, sociālās tiesības, pienācīgi darba apstākļi, vienlīdzīgs un taisnīgs atalgojums, dzīves dārdzības krīze, cilvēktiesības un tiesiskums. Tāpat Ušakovs atzīmē bērnu un nepilngadīgo tiesības uz aizsardzību, aprūpi un labklājību, tostarp tiesības saglabāt ģimenes saites, un mazākumtautību tiesības," norāda deputāts.

Ušakova ieskatā, Latvijas iedzīvotāji regulāri saskaroties ar savu tiesību pārkāpumiem. "Mums ir problēmas ar sociālajām tiesībām, ar pienācīgu atalgojumu un pensijām, ar darba ņēmēju tiesību aizsardzību. Mums ir problēmas ar cilvēktiesībām un minoritāšu tiesībām. Mans uzdevums ir palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem efektīvi aizstāvēt savas tiesības Eiropā," klāsta politiķis.

Kā ziņots, Latvijas EP deputātiem plašākā pārstāvniecība būs Ārlietu komitejā. Latvijas EP deputāti būs pārstāvēti 12 komitejās.

Roberts Zīle (NA) būs trīs komiteju loceklis - Transporta un tūrisma komitejā, Nodokļu jautājumu komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā. Ivars Ijabs (LA) būs Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas loceklis, Sandra Kalniete (JV) un Rihards Kols (NA) strādās Ārlietu komitejā. Kols un Vilis Krištopāns strādās Starptautiskās tirdzniecības komitejā.

Reinis Pozņaks (AS) darbosies divās komitejās - Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā un Drošības un aizsardzības komitejā.

Mārtiņš Staķis (P) strādās Reģionālās attīstības komitejā. Nils Ušakovs (S) būs Budžeta komitejas un Lūgumrakstu komitejas loceklis un Inese Vaidere (JV) strādās Starptautiskās tirdzniecības komitejā un Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā.

Svarīgākais