“Latvijas Pasta” valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatu konkursam pieteicies 51 kanditāts

© unsplash.com

VAS "Latvijas Pasts" padomes izsludinātajā konkursā uz "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem pieteicies 51 pretendents, aģentūrai LETA pavēstīja "Latvijas pasta" padomes pārstāvji.

Tostarp 30 kandidāti ir pieteikušies uz valdes locekļa amatu, 12 kandidāti pieteikušies uz valdes priekšsēdētāja amatu, bet deviņi kandidāti pieteikušies uz abiem amatiem.

Padomē norāda, ka patlaban notiek konkursa pirmā kārta, kurā personāla atlases uzņēmums SIA "Eiro personāls", kas iesaistīts kandidātu novērtēšanas un atlases procesā, vērtē pieteikumus un intervē prasībām atbilstošos kandidātus.

Savukārt otrajā kārtā paredzēta pretendentu tikšanās ar nominācijas komisiju. Tās laikā pretendenti sniegs redzējumu par "Latvijas Pasta" nākotnes izaicinājumiem un prioritātēm, kā arī notiks daļēji strukturēta intervija.

LETA jau vēstīja, ka atlases konkursā tiek meklēts valdes priekšsēdētājs (CEO), kura pārraudzībā būs uzņēmuma un komandas vadība, kā arī iesaistīto pušu, informācijas tehnoloģiju (IT) un operacionālā vadība, un valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā (CCO), kura pārraudzībā būs kapitālsabiedrības ieņēmumi, produktu un pakalpojumu pārdošanas rādītāji.

Mēneša atalgojums valdes priekšsēdētājam paredzēts 10 225 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet valdes loceklim - 9202 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Patlaban "Latvijas Pasta" valdē darbu turpina valdes loceklis ar atbildību finanšu vadības jomā (CFO) Andris Puriņš. Viņa pilnvaru termiņš ir 2028.gada 8.janvāris.

Savukārt Beātes Krauzes-Čebotares, Jāņa Kūliņa un Pētera Lauriņa pagaidu valdes locekļu pilnvaras būs spēkā līdz brīdim, kad "Latvijas Pasta" padome apstiprinās valdes priekšsēdētāju un valdes locekli, pamatojoties uz atklātā konkursa rezultātiem.

Kompānijā iepriekš norādīja, ka lēmums par valdes locekļu skaita samazināšanu līdz trim valdes locekļiem ir saistīts ar pārvaldības efektivitāti un izmaksu optimizāciju.

Tāpat vēstīts, ka "Latvijas Pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 108,269 miljoni eiro, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 4,1 reizi - līdz 538 646 eiro.

"Latvijas Pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmums nodrošina iekšzemes un starptautiskās piegādēs, sākot ar e-komercijas un paku sūtījumiem līdz presei, vēstuļu korespondencei un personalizētiem loģistikas risinājumiem. "Latvijas Pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.

Svarīgākais