E-veselības politikas īstenošanai no valsts budžeta papildu piešķirti 1,2 miljoni eiro

© Unsplash

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja 1 196 565 eiro papildu finansējuma piešķiršanu Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu e-veselības politikas īstenošanu.

Komisija atbalstīja apropriācijas pārdali 2024.gadam 1,2 miljonu eiro apmērā no gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmā finansējuma. Tas nodrošinās datu izmitināšanas, glabāšanas un drošības risinājumu, ražotāja garantijas izmaksu segšanu par disku masīvu un serveru iekārtām un datorprogrammu licenču nomas izdevumu segšanu, kā arī informācijas sistēmas pilnveidošanu un pielāgošanu.

Veselības ministrija (VM) skaidro, ka viena no NVD funkcijām ir īstenot e-veselības politiku. Lai to nodrošinātu, NVD veido, uztur un papildina dažādas valsts informācijas sistēmas un datu bāzes.

Tomēr, veicot informācijas sistēmu pilnveidošanu, pieaug informācijas tehnoloģijas esošais informācijas apjoms, līdz ar ko pieaug izmaksas par datu izmitināšanas, glabāšanas un drošības risinājumu pakalpojumiem, ko atbilstoši noslēgtajam līgumam nodrošina Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs.

Svarīgākais