NEPLP liedz pieeju vēl vienai mājaslapai, kura Latvijā translējusi aizliegtu programmu

© unsplash.com

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome liegusi pieeju tīmekļa vietnei "www.belros.tv", jo konstatējusi, ka tā nodrošina Latvijā aizliegtās programmas "BelRos" tiešraidi, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Padome atgādina, ka 2022. gada 3. martā tā pieņēma lēmumu, ar kuru tika aizliegts retranslēt, tajā skaitā izplatīt, programmu "BelRos" Latvijas teritorijā trīs gadus. Vērtējot programmas raidījumos pausto informāciju, kā arī analizējot to saistībā ar normatīvajos aktos noteikto aizliegumu izplatīt informāciju un aicinājumus, kas apdraud valsts drošību vai būtiski apdraud sabiedrisko kārtību vai drošību, padome toreiz secināja, ka "BelRos" izplatītais saturs ir pretrunā un būtiski pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.

Padome nolēmusi liegt "www.belros.tv" domēna vārdu izmantošanu uz laiku līdz 2025. gada 8. martam.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā reģistrētajiem interneta piekļuves pakalpojumu sniedzošajiem komersantiem nekavējoties jāliedz piekļuve tīmekļa vietnei, novirzot lietotājus uz informatīvo mājaslapu "nelegalssaturs.lv".

Tāpat ierobežota piekļuve tīmekļa vietni "www.belros.tv" dublējošām spoguļlapām.

LETA jau vēstīja, ka kopš kara Ukrainā sākuma Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir pieņēmusi lēmumu par vairāku desmitu mājaslapu, kas izplata valsts drošību apdraudošu saturu, bloķēšanu Latvijas teritorijā.

Svarīgākais