Rīgas zoodārzu ar atlaidēm visaktīvāk apmeklē Brieži, Zaķi, Strazdi un Vilki

Šajā nedēļas nogalē, atzīmējot 97.dzimšanas dienu, Rīgas Zooloģiskais dārzs piedāvā ieejas maksas atlaides cilvēkiem, kuru vārds vai uzvārds saistīts ar kāda dzīvnieka nosaukumu. Pirmajā dienā visaktīvāk zoodārzu apmeklējuši Brieži, Zaķi, Strazdi un Vilki.

Kopumā šodien zoodārza kasēs Rīgā un filiālē "Cīruļi" dokumentus uzrādīja 411 "dzīvniecisko" vārdu un uzvārdu nēsātāji, pārstāvot 21 zīdītājdzīvnieku, 36 putnu, pa sešām kukaiņu un zivju sugām. Ieradušās bija arī Slieku un Kurkulīšu ģimenes.

Šodien visaktīvākie zoodārza apmeklētāji bijuši Brieži un Lielbrieži - kopā 24, Zaķi, Zaicevi un Zeltzaķi - 23, Strazdiņi, Drozdi un Drozdovi - 22, kā arī Vilki, Vilciņi, Volkovi un Mežavilki - 19.

Ar savu klātbūtni zoodārzu pagodināja arī Alnis Lielbriedis, Mārīte Briede, Mārīte Lūse un vēl daži "dubultzvēri", kuriem ieeja zoodārzā šajā nedēļas nogalē ir bez maksas.

Pērn šādas akcijas laikā visaktīvākie Rīgas zoodārza apmeklētāji bija Baloži un Golubevi, Gulbji un Ļebedevi, Vilki un Volkovi, kā arī Lāči un Medvedevi.

Zoodārza 97.dzimšanas dienas svinību pasākumi Rīgā un filiālē "Cīruļi" turpināsies arī svētdien.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais