Latvijā teju puse autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu negadījumu

© F64

Latvijā 46,9% autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu ceļu satiksmes negadījumu, informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) pārstāvji, balstoties uz biroja apkopoto statistiku par 574 076 fiziskām personām.

Savukārt 35,3% autoīpašnieku 20 gadu laikā izraisījuši negadījumu vienu reizi, 11,5% - divas, 3,9% - trīs, 1,4% - četras, bet 0,4% autoīpašnieku ir bijusi atbildīgi par vairāk nekā piecu negadījumu izraisīšanu.

LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins norāda, ka lielākā daļa autoīpašnieku ir salīdzinoši apzinīgi vadītāji, un to apdrošināšanas vēsture ir laba vai pat izcila.

"Tajā pašā laikā tie autovadītāji, kuru apdrošināšanas vēsturē ir lielāks skaits izraisīto negadījumu skaits, parasti grēko arī ar dažādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kas apdrošinātāju vērtējumā padara tos par augstākas riska klases klientiem," skaidro Abāšins.

LTAB atgādina, ka šī gada 1.augustā beigs darboties esošā "Bonus-malus" sistēma, transformējot to uz centralizētu apdrošināšanas vēstures datu sniegšanas servisu bez sarežģītiem algoritmiem un formulām, kas padarīja līdzšinējo sistēmu grūti uztveramu.

Personas apdrošināšanas vēsturē tiks apkopoti dati kopš 2004.gada 1.maija, kamēr "Bonus-malus" sistēma apkopoja datus par pēdējiem 11 gadiem. Tāpat apdrošināšanas dati automātiski atjaunosies katru dienu nevis 15.septembra naktī kā esošajā sistēmā.

Svarīgākais