Izmaiņas, reisu kavēšanās un atcelšana; globālie IT traucējumi varētu ietekmēt arī Rīgas lidostu

© Romāns Kokšarovs/F64

Rīgas lidosta pašlaik strādā ierastā režīmā, taču globālo informācijas tehnoloģiju (IT) traucējumu dēļ ir iespējamas izmaiņas lidojumu sarakstā, reisu kavēšanās un atcelšana, tviterī vēsta Rīgas lidosta.

Lidostas pārstāvji aicina pasažierus sekot līdzi aktuālajai informācijai un lidojumu izmaiņu gadījumā sazināties ar aviokompānijām.

Vienlaikus Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka "airBaltic" neizmanto "Crowdstrike" programmatūru - "airBaltic" IT drošības risinājumi ir balstīti uz citu sistēmu, kas šobrīd darbojas bez traucējumiem.

LETA jau vēstīja, ka Lielbritānijā, Austrālijā, Vācijā un citur pasaulē tiek ziņots par plašiem IT darbības traucējumiem, kas ietekmē aviosabiedrības, medijus un bankas.

Britu raidorganizācija BBC un citi mediji vēsta, ka traucējumu cēlonis nav zināms, bet ASV datorprogrammatūras gigants "Microsoft" paziņojis, ka veic pasākumus, lai mazinātu traucējumu ietekmi. "Microsoft" norādīja, ka lietotājiem pagaidām var neizdoties piekļūt daļai no "Microsoft" lietotnēm un pakalpojumiem.

Lielbritānijā par plašām IT problēmām ziņoja dzelzceļa kompānijas, telekanāls "Sky News" nespēja pārraidīt tiešraidē un traucēta Londonas biržas mājaslapas darbība.

Lielbritānijā un citur pasaulē lidostās atcelti vai kavējas avioreisi. ASV lielākās aviokompānijas, tostarp "United" un "Delta" apturējušas visus avioreisus.

Par problēmām IT sistēmās ziņojušas arī Berlīnes un Edinburgas lidostas un Spānijas lidostas. Austrālijā problēmas konstatējusi valsts lielākā starptautiskā lidosta, telekomunikāciju uzņēmumi un mediji.

Svarīgākais