Latvijas skolās sola labāku internetu

© F64

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ar Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda atbalstu ir sākusi interneta datu pārraides jaudas priekšizpēti skolās visā Latvijā.

Priekšizpētē piedalās 43 Latvijas pašvaldības, IZM padotībā esošās koledžas un profesionālās vidējās izglītības iestādes, kā arī Kultūras ministrijas padotības izglītības iestādes.

Skolu digitalizācijas pakāpes un vajadzības ir atšķirīgas, un visbiežāk saistās ar pašvaldības iespējām novirzīt papildu finansējumu izglītībai, norādīja IZM. Priekšizpēte ļaus noteikt, kādas ir interneta jaudas vajadzības izglītības iestādēs un plānot nepieciešamo finansējumu.

Balstoties priekšizpētes rezultātos, pašvaldībām būs pieejams ES Atveseļošanas fonda projekta finansējums 3 miljonu eiro apmērā, lai uzlabotu interneta jaudu vai iegādātos citas nepieciešamās informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības iestādēs.

IZM valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Ilze Saleniece pauda, ka interneta jaudas uzlabojumi mazinās nevienlīdzību zināšanu un izglītības resursu pieejamībā. Skolēniem un mācībspēkiem būs plašākas iespējas apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes, veicinot sabiedrības digitālo kompetenci.

Svarīgākais