Latvijas iedzīvotājus īpaši nesatrauc pieaugošā saslimstība ar Covid‑19

© F64

Epidemiologi vērsuši uzmanību, ka Latvijā, kā arī dažās citās Eiropas Savienības valstīs nedaudz pieaug saslimstība ar Covid-19. TV3 raidījuma “900 sekundes” veiktajā Latvijas iedzīvotāju aptaujā noskaidrots, ka lielāko daļu Latvijas iedzīvotāju pieaugošā saslimstība ar Covid-19 nesatrauc.

Vairākums neizjūt satraukumu par situācijas saasināšanās iespējamību.

Trešo daļu jeb 30% iedzīvotāju patiesi satrauc iespējams Covid-19 saslimstības uzliesmojums. 8% procenti, atbildot uz jautājumu, vai viņus satrauc iespējama situācijas saasināšanās, atbildējusi ar noteiktu jā, bet 22% - ar drīzāk jā.

Trīs piektdaļas (60%) iedzīvotāju nesatrauc situācijas saasināšanās iespējamība, būtiski pieaugot Covid-19 saslimšanas rādītājiem. 34%, atbildot uz jautājumu, vai viņus satrauc situācijas saasināšanās, atbild, ka drīzāk nē; bet 26% - noteikti nē.

Desmitā daļa jeb 10% iedzīvotāju nav norādījuši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Latvijā

Ne visi Latvijas iedzīvotāji, kuri strādājot uzkrāj līdzekļus pensiju otrajā līmenī, diemžēl nodzīvo līdz pensionēšanās vecumam. Saskaņā ar likumu valsts fondēto pensiju shēmā uzkrāto var nodot mantojumā, taču daudzi mantinieki nemaz nesteidzas saņemt šos uzkrājumus.

Svarīgākais