"Juridisku iemeslu dēļ" dome liedz rīkot izrādes "Romeo un Džuljeta"

© Ģirts Ozoliņš/MN

Atceltas no 9.augusta līdz 29.septembrim plānotās multimediālās izrādes "Romeo un Džuljeta" Rīgā, Ganību dambī 24A, aģentūru LETA informēja pasākuma režisors un rīkotājs Kārlis Anitens.

Izrādes atceltas "juridisku iemeslu dēļ", sakarā ar Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta Arhitektūras pārvaldes vēstuli, kurā skaidrots, ka izrādes norise nav iespējama.

Anitens aģentūrai LETA norādīja, ka vēstulē teikts, ka telpām Ganību dambī 24A ir ražošanas ēku statuss. Un pēc Būvniecības likuma normām ražošanas telpās publisku pasākumu norise nav pieļaujama.

Pēc Anitena vārdiem, Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā rakstīts, ka, ja tiek rīkots pasākums iekštelpās, tad pasākums nav jāsaskaņo, jo telpu īpašnieks garantē drošību. Pasākuma rīkotājs rosina salāgot abu likumu normas, lai pasākumu organizētāji ir vairāk informēti.

"Biļešuparadīzes" mājaslapā, kurā tika tirgotas biļetes uz pasākumu, norādīts, ka uzveduma norises vieta ir privāta, rūpnieciska teritorija un pastaigas teritorijā ārpus izrādes norises vietas nav vēlamas. "Lūgums ar izpratni attiekties, ka izrādes norises vieta ir pielāgota publisku pasākumu norisei, atbilst normatīvajām prasībām, bet ēka un teritorija nav celta kā publisku pasākumu norises vieta," teikts pasākuma aprakstā.

Naudas atmaksu par internetā iegādātajām biļetēm pircēji saņems tuvāko trīs darba dienu laikā uz norēķinu kontu, no kura tika veikts pirkums. Biļešu pircēji, kuri pirkuši biļetes tirdzniecības vietās, aicināti tās atgriezt jebkurā "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietā.

Svarīgākais