Ar dažu dienu starpību pēkšņi mūžībā devušies divi bijušie Saeimas priekšsēdētāji

© Depositphotos

Šodien Latvija atvadās no bijušā Seimas priekšsēdētāja Jāņa Straumes, kas traģiski gāja bojā 10. jūlijā. 14. jūlijā mūžībā tika aizsaukta bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Latimira (Ūdre).

Jānis Straume 7. Saeimas vēlēšanās tika ievēlēts Saeimā no "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK) saraksta un 1998. gada 2. novembrī viņu ievēlēja par Saeimas priekšsēdētāju (šo amatu ieņēma līdz 2002. gadam).

Šā gada 10. jūlijā Latviju pāršalca ziņa, ka traģiski miris Jānis Straume. Viiņu notrieca vilciens. Kāda aculieciniece pieredzējusi šo brīdi. Viņa stāsta, ka ievērojusi kādu nemierīgu un aizdomīga paskata vīrieti, kurš satraukti staigājis gar sliežu malu, it kā kaut ko gaidot. Pēc neilga brīža izdzirdējusi vilciena taures, nolēma paskatīties pār plecu, vai skaņas signāls tiek raidīts viņai. Tieši tajā brīdī svešinieks atsitās pret vilcienu un aizlidoja uz sāniem, vēsta"Degpunktā".

Arī viens no satiktajiem stacijas darbiniekiem stāsta, ka arī vilciena mašīnists apstiprinājis versiju par to, ka cilvēks jau iepriekš bija nolēmis darīt sev galu un gaidīja īsto brīdi, lai izlēktu transportlīdzekļa priekšā.

Vairāk par notikušo var izlasīt šeit.

Ingrīda Latimira (agrāk Ūdre) 8. Saeimā tika ievēlēta no ZZS saraksta, 2002.—2006. gadā bija Saeimas priekšsēdētāja. Viņu mūžībā 14. jūlijā aizsauca smaga slimība. Vairāk šeit

Svarīgākais