Brīva Valsts valodas centra direktora vakance, alga - 4200 eiro

© Romāns Kokšarovs/MN

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz Valsts valodas centra (VVC) direktora amatu, liecina publikācija oficiālajā izdevuā "Latvijas Vēstnesis".

Amata pretendentiem tiek prasīs maģistra grāds, vēlams tiesību zinātnē, ekonomikā, finansēs vai vadībzinātnē, ne mazāk kā trīs gadu pieredze vadošā amatā vai ne mazāk kā trīs gadus veikti atsevišķi ar vadīšanu saistīti pienākumi, zināšanas un izpratne par latviešu valodas saglabāšanas, aizsardzības un attīstības jautājumiem, izpratne par latviešu valodas lomu demokrātiskā tiesiskā valstī, it īpaši valsts drošības un ekonomiskās attīstības jomās, kā arī zināšanas un izpratne administratīvajās tiesībās un procesā. Vēl tiek sagaidīta izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi, darbības pamatprincipiem un budžeta plānošanas jautājumiem.

Kandidātam jāpārzina angļu valoda vismaz B2 līmenī, un par priekšrocību tiks uzskatītas vairāku Eiropas Savienību oficiālo valodu zināšanas.

Pretendentiem jāapliecina veiksmīga pārmaiņu vadības pieredze, sistēmiska pieeja jautājumu risināšanā un spēja uztvert un analizēt sarežģītu informāciju dažādās jomās un prasme patstāvīgi rast un piedāvāt dažādus risinājumus. Tāpat jāpierāda teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes. Kandidātam jābūt nevainojamai reputācijai.

VVC direkta amata kandidātiem tiek piedāvāta "iespēja un izaicinājums" rūpēties par vienu no Satversmē noteiktajām vērtībām - latviešu valodas kā Latvijas Republikas valsts valodas - sargāšanu un attīstīšanu, gādāt par tās līdzāspastāvēšanu ar citām Eiropas Savienības oficiālajām valodām un veicināt latviešu valodas dzīvotspēju arī digitālajos risinājumos.

Tiek solīta mēnešalga 4200 eiro, sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu, kā arī motivējoša bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Pretendentiem, kuri tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, būs jāprezentē arī savs redzējums par valsts valodas lietojuma uzraudzības pilnveidi, lietojuma veicināšanu un popularizēšanu, t.sk. ņemot vērā digitālo risinājumu iespējas.

Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, darbinieku motivēšana un attīstīšana, pārmaiņu vadīšana un orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

Pieteikties amatam var līdz 15.augustam.

Kā ziņots, līdzšinējais VVC direktors Māris Baltiņš 29.septembrī tiks atbrīvots centra direktora amatu un dosies pensijā. Baltiņš VVC direktora amatā iecelts 2009.gada 30.septembrī.

Svarīgākais