"airBaltic" biroju darbinieku vidū novērota interesanta tendence

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" atklāj, ka aizvien vairāk darbinieku no dažādiem departamentiem ir izvēlējušies mainīt savu karjeras virzienu un īstenot sapni kļūt par pilotiem, uzsākot mācības airBaltic Pilotu akadēmijā. Pēdējo sešu gadu laikā gandrīz 30 darbinieki ir nomainījuši savas iepriekšējās darba vietas "airBaltic" birojā uz studijām Pilotu akadēmijā, atspoguļojot uzņēmuma apņemšanos atbalstīt iekšējos talantus un sekmēt karjeras attīstību lidsabiedrībā.

Šie darbinieki ir strādājuši dažādās nodaļās, tostarp IT, lidmašīnu apkalpes, Pilotu akadēmijas administrācijas, mārketinga, drošības, virszemes apkalpošanas, inženierijas, apkalpes darbadienas plānošanas un tehniskās apkopes nodaļās. No šiem darbiniekiem 24 ir no Latvijas un četri no ārvalstīm. Jāatzīmē, ka viņu vidū astoņas ir sievietes, veidojot 28% no šo pretendentu kopskaita.

No šiem 28 darbiniekiem, kuri piedalījušies apmācībās, 11 ir sekmīgi pabeiguši mācības un tagad aktīvi lido kā lidsabiedrības piloti. Turklāt pieci no viņiem ir kļuvuši par lidojumu, teorijas un simulatoru instruktoriem, apliecinot "airBaltic" darbinieku kompetenci un apņēmību.

"airBaltic" viceprezidente personālvadības jautājumos Alīna Aronberga norāda: "Kvalificēti un labi apmācīti profesionāļi ir jebkuras lidsabiedrības panākumu pamatā. Esam gandarīti, ka arvien vairāk darbinieku pieņem jaunus profesionālus izaicinājumus, uzsākot pilota karjeru. Šīs pārmaiņas norāda uz viņu centību un mūsu apņemšanos veicināt iekšējo mobilitāti, veicot darbinieku pārkvalifikāciju. Jau 28 darbinieki no dažādām nodaļām ir pārgājuši uz pilotu amatiem, tādējādi mēs stiprinām uzņēmuma izaugsmi, nodrošinot nepārtrauktus darbības panākumus un atspoguļojot mūsu inovatīvo pieeju talantu attīstībai."

"airBaltic" Pilotu akadēmijā šobrīd studē 136 studenti. Vairums ir no Baltijas valstīm, taču pārstāvētas ir arī citas Eiropas Savienības valstis, to skaitā Dānija, Vācija, Francija, Somija, Spānija, Itālija, un citas. Līdz šim pēc absolvēšanas airBaltic jau kā darbinieki pievienojušies 99 studenti. Kopskaitā vairāk nekā 10% Pilotu akadēmijas studentu ir sievietes.

"airBaltic" šobrīd nodarbina vairāk nekā 2 500 profesionāļus un turpina aktīvu jaunu darbinieku piesaistīšanu dažādās pozīcijās. Šobrīd lidsabiedrība piedāvā vairāk nekā 30 vakances, plānojot piesaistīt 100 jaunus talantus. airBaltic jau vairāku gadu garumā ir atzīta par labāko darba devēju dažādos nacionālos un starptautiskos pētījumos.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais