Izraēlas pilsēta Ašdoda vēlas sadarboties ar Jūrmalu

Ceturtdien Jūrmalas pilsētas domē viesojās Ašdodas (Izraēla) pilsētas pašvaldības vicemērs Boriss Gitermans un par kultūras jautājumiem atbildīgā deputāte Maija Slocka. Iepazīstoties ar kūrorta pilsētas piedāvājumu, Ašdodas pārstāvji ierosināja izveidot sadarbības attiecības starp abām pilsētām tūrisma un kultūras jomā.

Ar kolēģiem no Ašdodas tikās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis un priekšsēdētāja padomnieks kultūras un sporta jautājumos Raimonds Munkevics. Viņi iepazīstināja Ašdodas pārstāvjus ar pašvaldības darbību un sniedza plašu un daudzveidīgu informāciju par tūrisma un atpūtas iespējām Jūrmalā.

Labvēlīgais klimats un iespēja izmantot dabas dziednieciskos resursus, kā arī veselības atjaunošanas iespējas ir būtiski faktori, kas rosina interesi par Jūrmalu, – atzina Ašdodas pārstāvji. Tā kā Ašdodā ir ļoti bagāta un daudzveidīga kultūras dzīve, viesi bija ieinteresēti arī sadarbībā kultūras jomā – starp abām pilsētām varētu rīkot kultūras apmaiņas programmas.

Ašdodas pārstāvji atzina, ka Izraēlas iedzīvotāji noteikti būtu ieinteresēti apmeklēt Jūrmalu, viņi arī piedāvāja iepazīstināt ar Jūrmalu un popularizēt tās piedāvājumu citās Izraēlas pilsētās. Tādējādi iespējams, ka jau nākamajā gadā Jūrmalā varētu pieaugt tūristu skaits no Izraēlas, kas agrākos gados bija iecienījuši atpūtu Jūrmalas sanatorijās un pilsētā tās labvēlīgā klimata un bagātās kūrorta kultūras dzīves dēļ.

Ašdodai ir vairākas sadraudzības pilsētas dažādās valstīs, ar kurām vieno sadarbības saites. B. Gitermans izteica priekšlikumu Jūrmalai kļūt par Ašdodas sadraudzības pilsētu un uzaicināja Jūrmalas domes pārstāvjus oktobrī ierasties Ašdodā, lai iepazītos ar pilsētu un pārrunātu sadarbību tūrisma, kultūras un sporta jomā.

Ašdodā ir 250 tūkstoši iedzīvotāju, ostas pilsēta atrodas Vidusjūras piekrastē, un tāpat kā Jūrmala tā izvietojusies jūras krastā. Ašdoda ir salīdzinoši jauna pilsēta, tai ir nedaudz vairāk kā 50 gadu, un pēdējos gados pilsētā norisinās ļoti strauja infrastruktūras un kultūras dzīves attīstība.