Iespējams, ka Latvijas iedzīvotāji piedalījušies PSRS armijas slavināšanas svinībās

© pixabay.com

Valsts drošības dienests (VDD) pārbauda Latvijas iedzīvotāju iespējamu dalību PSRS armijas slavināšanas svinībās "Draudzības kurgāns", pirmdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

LTV vēsta, ka "Latvijas krievu kopienas" Daugavpils nodaļas vadītājs Dmitrijs Ribņikovs agresorvalsts televīzijai apgalvojis, ka arī šogad pasākumā pirms nedēļas piedalījušies Latvijas pārstāvji.

Savukārt faktu, vai no Latvijas patiesi devies pilns Pleskavas pašvaldības organizēts autobuss, tagad pārbauda VDD.

Latvijā Ribņikovs vada biedrību ar nosaukumu "Latvijas krievu kopienas Daugavpils nodaļa". Tās juridiskajā adresē Ribņikovu LTV nesastapa, otra biedrības amatpersona apgalvoja, ka viņš pārcēlies uz Pleskavu.

"Latvijas krievu kopienas" Daugavpils nodaļas biedrs Sergejs Anaņjevs norādīja, ka viņš pats pasākumā nebija. "Es nezinu, kādu mērķu dēļ tas viss. Viņš pats varbūt no Pleskavas atbrauca," sacīja Anaņjevs.

Pirms diviem gadiem Ribņikovs startēja Saeimas vēlēšanās no Latvijas Krievu savienības saraksta, norādot, ka strādā par Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieka palīgu.

"Dmitrijs jau divus gadus kā nestrādā domē. Daugavpilī viņa nav, un es jau sen neesmu redzējis šo cilvēku," atzina Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Vasiļjevs (LKS).

Par cilvēkiem, kas šogad būtu devušies uz Baltkrievijas-Krievijas rīkoto pasākumu, nezina arī Daugavpils Krievu kultūras centrā.

VDD raidījumam apliecināja, ka Ribņikova aktivitātēm seko līdzi, jo viņš jau iepriekš nonācis dienesta redzeslokā.

VDD jau 2022. gada oktobrī aģentūrai LETA norādīja, ka tai ir zināmi tolaik Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka palīga un biedrības "Latvijas krievu kopiena" pārstāvja Ribņikova organizētie grupu braucieni uz Baltkrieviju.

Latvijā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments ir atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību, tādējādi ir stājies spēkā spriedums, ar kuru kādam vīrietim piespriesta brīvības atņemšana uz 30 dienām par izvairīšanos no pienākuma maksāt uzturlīdzekļus bērnam, aģentūru LETA informēja AT.