Atklājas jaunas detaļas par neveiksmīgo ūdens motociklistu braucienu uz Roņu salu

© pixabay.com

Iepriekš ziņots, ka 16 ūdens motociklistu grupa no Kaltenes devās ceļā uz Roņu salu, bet ceļā viņus pārsteidza vētra. Četrpadsmit braucēji atgriezās, bet divi palika viļņos. Vienu no jūrā palikušajiem izdevās atrast, bet otrs vēl ir bezvēsts prombūtnē. Oficiālā meklēšana ir pārtraukta.

Pēc šobrīd noskaidrotās informācijas: sestdienas rītā ap pulksten 10 no Kaltenes pludmales jūrā devās 16 ūdensmotociklu grupa. Tuvojoties Roņu salai, ap pulksten 15 laika apstākļi kļuva arvien bīstamāki, turklāt sākās tehniskas ķibeles, raksta LSM.lv.

Jūrā palikušie ceļotāji - Sergejs Tvauri un Jevgēnijs Kints - pameta savus motociklus un mēģināja peldus sasniegt Roņu salu. Diemžēl tas izdevās tikai Jevgēnijam. Sergeja liktenis joprojām nav zināms, bet glābēji pieņem ļaunāko, jo tiek uzskatīts, ka šādas temperatūras ūdenī cilvēks spēj izdzīvot ne vairāk kā 35 stundas.

Šobrīd nav skaidrības, kāpēc četrpadsmit motociklu grupa pameta savus biedrus un nepalīdzēja viņiem atgriezties krastā. To tagad skaidro policija.

Latvijā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valstiskuma balvu labdarības portāla "Ziedot.lv" un rehabilitācijas centra "Poga" vadītājai Rūtai Dimantai, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.