Izsludina konkursu uz Stradiņa slimnīcas valdi

© Kaspars Krafts/f64

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) padome izsludinājusi konkursu uz valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu amatiem ar kompetencēm finanšu pārvaldības un ārstniecības un aprūpes pieejamības jautājumos, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Konkursa atlases komisijas priekšsēdētājs un PSKUS padomes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs atzīmē, ka jaunie valdes locekļi spēlēs nozīmīgu lomu slimnīcas nākotnes veidošanā, ieviešot inovācijas un veicinot sadarbību ar vietējām un starptautiskajām veselības aprūpes organizācijām, veicinot medicīnas sasniegumu un zinātnes sasaisti ilgtermiņa attīstības perspektīvā. Viņaprāt, atklāts un caurskatāms konkurss nodrošinās vispiemērotāko kandidātu izvēli.

"Mēs aicinām pieteikties profesionāļus ar pierādītu pieredzi veselības aprūpes vadībā un ar spēcīgu vēlmi veicināt pozitīvas pārmaiņas," saka Staņēvičs.

Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja amata galvenie uzdevumi un prioritātes būs slimnīcas stratēģijas izstrādāšana, aktualizēšana un īstenošana ilgtspējīgas ilgtermiņa attīstības nodrošināšana, slimnīcas ārstniecības un aprūpes procesu attīstība un transformācija, valsts veselības aprūpes politikas un prioritāšu definēšana un īstenošana.

Tāpat viņa uzdevumos būs labas korporatīvās pārvaldības un kultūras nodrošināšana, slimnīcas kā kritiskās infrastruktūras objekta nepārtrauktas darbības nodrošināšana kā ikdienā, tā ārkārtas situācijās, darbinieku pieredzes uzlabošana, sadarbības un saliedētības kultūras veicināšana.

Vadītājam būs arī jāuzņemas slimnīcas tēla popularizēšana un komunikācijas veicināšana, vienotas un ilgtspējīgas personāla atlīdzības politikas izstrāde, daudzpusīga un mūsdienīga piedāvājuma attīstība slimnīcā, kvalificēta personāla piesaiste un noturēšana un kompetenta un zinoša personāla attīstība.

PSKUS valdes locekļa ar kompetenci ārstniecības un aprūpes pieejamības jomā galvenie uzdevumi un prioritātes būs ārstniecības un aprūpes pieejamības attīstība un kvalitātes uzlabošana, slimnīcas ārstniecības un aprūpes ilgtspējīgu procesu un struktūras transformācija, uzturēšana un attīstība, slimnīcas kā kritiskās infrastruktūras objekta nepārtrauktas darbības nodrošināšana kā ikdienā, tā ārkārtas situācijās, ārstniecības un aprūpes inovāciju attīstība.

Tāpat valdes locekļa uzdevumos būs pacientu pieredzes uzlabošana, pētniecības attīstība slimnīcā, kā arī slimnīcas kā izglītības, pētniecības un klīniskās kompetences centra attīstība.

Savukārt PSKUS valdes locekļa ar kompetenci finanšu pārvaldības jomā galvenie uzdevumi un prioritātes būs ilgstpējīga finanšu pārvaldība, veselības aprūpes pakalpojumu organizēšana atbilstoši samaksas kārtībai un nosacījumiem, izstrādājot priekšlikumus veselības aprūpes sistēmas uzlabošanai, pacientu un darbinieku vajadzībām atbilstošas, efektīvas un mūsdienīgas finanšu infrastruktūras attīstība, resursu pārvaldība.

Tikpat būtiska būs arī pieprasījuma un izmaksu līdzsvarošana, budžeta, finanšu plānošanas un kontroles, iepirkumu procesu pārvaldība un pilnveidošana, slimnīcas kā kritiskās infrastruktūras objekta nepārtrauktas darbības nodrošināšana kā ikdienā, tā ārkārtas situācijās, kā arī cilvēkresursu un to kompetenču, profesionalitātes un prasmju, procedūru, procesu uzlabošana un efektivizēšana.

Pieteikumi konkursam jāiesniedz līdz 5.augustam.

Patlaban PSKUS darbu nodrošina pagaidu valde, kuras priekšsēdētāja Laura Vidža un divu locekļu - Džinetas Heinrihsones un Ģirta Ansona - pilnvaru termiņa beigas ir līdz šā gada 27.oktobrim.

LETA jau rakstīja, ka PSKUS padome pērn oktobra beigās izteica neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Rinaldu Muciņu, Ilzi Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni.

Savukārt šā gada februārī PSKUS lauza līgumu ar A2 korpusa sākotnējo būvnieku SIA "Velve" un objekts palika līdz galam neuzbūvēts. Tagad slimnīca ar būvnieku grasās tiesāties.

Līgums starp PSKUS un "Velvi" tika noslēgts 2020.gada 27.augustā, un tajā paredzētais darbu izpildes termiņš bija 30 mēneši - jauno slimnīcas korpusu būvniekam vajadzēja pabeigt 2023.gada pavasarī.

Līguma laikā pēc "Velves" ierosinājuma tā nosacījumi tika mainīti kopumā piecas reizes, bet darbu izpildes termiņi pagarināti trīs reizes, par 16 miljoniem eiro palielinot arī līgumcenu. Rezultātā šo gadu laikā izbūvēti vien nepilni 60% paredzētā būvapjoma, no kuriem daļa nav nodoti pasūtītājam, kopumā neapgūstot 26 miljonus Eiropas Savienības finansējuma, informē slimnīcā.

Latvijā

Latvijā tīrākā pludmale ir Miķeļtornī, bet netīrākā - Lielupes pludmale Jūrmalā, liecina kampaņas "Mana jūra" 2024.gada vasarā veiktā atkritumu monitoringa rezultāti.