Piespriež nosacītu cietumsodu par Ukrainas karoga mīdīšanu

© Kaspars Krafts/MN

Rīgas pilsētas tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu vīrietim par Ukrainas karoga mīdīšanu ar apaviem Rīgā pie Vecmīlgrāvja tirgus.

Publiski pieejamais spriedums liecina, ka vīrietis sodīts ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu, taču sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un sešiem mēnešiem. Par šādu sodu viņš bija vienojies ar prokuratūru.

Vīrietis šogad februārī uz ielas ieraudzīja afišas stabu uz kā uzlīmēts Rīgas pašvaldības informatīvs plakāts, kur tā augšējā daļā izvietots teksts - "Kopā par Ukrainas uzvaru! Ukrainis līksmos, kad būs miers, ukrainis vēlas atgriezties mājās, ukrainis var visu", bet plakāta apakšējā daļā izvietots Ukrainas karoga atveidojums.

Izjūtot nepatiku pret izvietoto atbalsta plakātu Ukrainai, vīrietis tīši septiņas reizes noslaucīja netīros apavus pret informatīvā plakāta daļu ar Ukrainas karoga atveidojumu. Savas darbības viņš arī filmēja ar telefonu un vienlaikus skaļi komentēja savu rīcību ar sociāli naidīgiem izteikumiem krievu valodā. Pēcāk video viņš ievietoja sociālajā tīklā "Facebook".

Jau ziņots, ka 1984.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par agresīvu uzvedību.

Krimināllikums par huligānismu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Svarīgākais