Vāc parakstus par aizliegumu pa ietvēm pārvietoties ar braucamrīkiem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par aizliegumu pa ietvēm pārvietoties ar braucamrīkiem.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Tatjana Sīle. Idejas autore skaidro, ka, viņasprāt, pa ietvi ir jāaizliedz pārvietoties ar elektroskūteriem, riteņiem, elektroriteņiem, elektromopēdiem un citiem braucamrīkiem, ja paralēli ietvei šo braucamrīku kustības virzienā ir izbūvēts veloceliņš. Kā izņēmumu Sīle norāda mazus bērnus, kuri ar braucamrīku pa ietvi pārvietojas pieaugušo pavadībā.

"Ikvienam citam ar tiesībām vadīt braucamrīku uz ietves ar to nav jāatrodas, sevišķi gadījumos, kad turpat blakus ir veloceliņš vai arī velo paredzēta sabiedriskā transporta josla," norāda iniciatīvas pārstāve.

Kā galveno ieguvumu šāda aizlieguma gadījumā Sīle min drošākas ietves, kā arī uzlabotu satiksmes kultūru. "Pašlaik daudzi par to acīmredzot nemaz neaizdomājas. Iespēja tikt sodītam liks par to aizdomāties - ka arī uz salīdzinoši mazāka braucamā tu vairs neesi gājējs, un tava pārvietošanās vieta ir brauktuve," atzīmē iniciatīvas autore.

Svarīgākais