Tiesa noraida lūgumu pagaidām nepiemērot jaunos elektrības tarifus

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi Saeimas deputātes Ritas Strodes lūgumu par pagaidu noregulējumu saistībā ar Latvenergo jaunajiem tarifiem.

R. Strode marta sākumā Administratīvajā apgabaltiesā iesniedza sūdzību par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu apstiprināt jauno Latvenergo tarifu projektu, lūdzot arī piemērot pagaidu noregulējumu un aizliegt attiecībā uz viņu piemērot Latvenergo jaunos diferencētos tarifus saistītajiem lietotājiem. Tiesa šo jautājumu izskatīja 14. martā un šodien pieņēma lēmumu - noraidīt prasītājas lūgumu, Neatkarīgajai atklāja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa.

Administratīvā apgabaltiesa kopumā saņēmusi 18 pieteikumu par SPRK 18. februāra lēmumu, kas akceptē Latvenergo jauno tarifu plānu, ziņo BNS. Saskaņā ar to, no 1. aprīļa visām mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kWh jāmaksā iepriekšējais tarifs, tas ir, 0,0825 lati/kWh, savukārt sākot no 1201 kWh par katru kilovatstundu tiek piemērota maksa - 0,1074 Ls/kWh.

Administratīvā apgabaltiesa jau ir izskatījusi arī Ķekavas novada pašvaldības, Baldones novada domes, Ķeguma novada domes, Skrīveru novada un Ogres novada pašvaldību, kā arī Ilmāra Poikāna jeb Neo lūgumus par pagaidu noregulējuma piemērošanu administratīvajās lietās, kas ierosinātas saistībā ar jaunajiem tarifiem. Tiesas lēmumi būs zināmi 3. maijā. Uzņēmuma Sātiņi-S pieteikums, kurā arī lūgts noteikt pagaidu aizsardzības līdzekli, tiesa rakstveida procesā vērtēs 26. maijā.