Dievmātes Debesīs uzņemšanas svētku Aglonā nodrošināšanai nākamgad nepieciešami 198 149 eiro

© Ģirts Ozoliņš/MN

Dievmātes Debesīs uzņemšanas svētku Aglonā no 2025.gada 12.augusta līdz 2025.gada 15.augusta nodrošināšanai ir nepieciešami 198 149 eiro, liecina Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtais rīkojuma projekts tiesību aktu projektu publiskajā portālā.

Iekšlietu ministrijai (Iem) saskaņā ar vidēja termiņa budžetu 2025.gadam paredzēti 55 644 eiro. Ceļu satiksmes organizēšanai, personu un sabiedrības drošības garantēšanai, apsardzes veikšanai vajadzīgs finansējums 48 105 eiro apmērā, kas paredzēti izdevumiem atlīdzībai vidēji 149 amatpersonām par dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika un par dienesta pienākumu izpildi nakts laikā, kā arī degvielas iegādei iesaistītajiem transportlīdzekļiem.

Ugunsdrošības un glābšanas pasākumu nodrošināšanai Aglonas svētvietā vajadzīgi 9094 eiro. Izdevumi paredzēti izdevumiem atlīdzībai par dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika un par dienesta pienākumu izpildi nakts laikā, degvielas iegādei iesaistītajiem transportlīdzekļiem, kā arī komandējuma izdevumiem darbiniekiem trijām dienām. Papildus nepieciešamais finansējums 1555 eiro apmērā tiktu segts no esošā IeM budžeta.

Veselības ministrijai saskaņā ar vidēja termiņa budžetu šim mērķim 2025.gadam paredzēti 67 797 eiro, 2025.gadā nepieciešami 67 797 eiro, tai skaitā neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai un koordinēšanai nepieciešami 66 717 eiro.

Dzeramā ūdens un peldūdens uzraudzībai vajadzīgi 756 eiro, kas paredzēti laboratorisko izmeklējumu uzdevuma izstrādāšanai fizikāli ķīmiskajiem un mikrobioloģiskajiem izmeklējumiem, paraugu ņemšanai fizikāli ķīmiskiem un mikrobioloģiskiem izmeklējumiem dzeramajam ūdenim, speciālista atzinuma sagatavošanai par testēšanas pārskatiem.

Dzeramā ūdens kārtējā monitoringa programmas paraugu izmeklēšanai pēc Veselības inspekcijas pasūtījuma izmaksātu 324 eiro.

Zemkopības ministrijai (ZM) saskaņā ar vidēja termiņa budžetu šim paredzēti 1116 eiro, 2025.gadā nepieciešami 1259 eiro, tai skaitā pārtikas uzņēmumu, kas nodrošina produktu mazumtirdzniecību un sabiedrisko ēdināšanu, uzraudzībai un kontrolei. Papildus nepieciešamais finansējums 143 eiro apmērā tiks segts no esošā ZM budžeta.

TM nepieciešami 65 162 eiro. Atkritumu konteineru nomai un to kompleksai apkalpošanai vajag 11 146 eiro, kas paredzēti 28 atkritumu konteineru ar tilpumu 1,1 kubikmetru (m3) un trīs atkritumu konteineru ar tilpumu 7,0 m3 nomai un to izvešanai, kā arī cieto sadzīves atkritumu savākšanai, šķirošanai, pārvadāšanai un apglabāšanai, atkritumu konteineru uzstādīšanai, to remontam un uzturēšanai, mazgāšanai un dezinficēšanai.

Pārvietojamo sabiedrisko tualešu nomai 11 057 eiro. Apskaņošanas pakalpojumu nodrošināšanai nepieciešami 14 115 eiro, kas paredzēti dažādai skaņas aparatūras nomai.

Video translāciju nodrošināšanai 6 715 eiro, kas paredzēti televīzijas signāla translācijai uz citām Aglonas bazilikas teritorijas vietām un visu nepieciešamo video aparatūru un komutācijas tehniku, kā arī iekārtu transportēšanai, uzstādīšanai un kvalificētai apkalpošanai pasākuma laikā, kā arī demontāžai pēc pasākuma.

Svarīgākais