Kučinskis: Šis jau izskatās pēc nodevības

© Kaspars Krafts/MN

Telekomunikāciju un tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" jāsadala un tā telekomunikāciju bizness jāpārdod mobilo sakaru kompānijai SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT), kas turpmāk vienādās daļās piederētu Latvijas valstij un Zviedrijas uzņēmumam "Telia Company" ("Telia"), kamēr valsts pilnībā paturētu "Tet" grupas būvkompāniju "Citrus Solutions" un elektroenerģijas tirdzniecības jomu. Nākamais solis būtu vismaz 20% LMT akciju publiskais piedāvājums (IPO) un kotēšana biržā.

Tas izriet no Ekonomikas ministrija (EM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā piedāvāta varianta par turpmākās attīstības scenārijiem un vēlamo Latvijas valsts līdzdalības apmēru LMT un "Tet" uzņēmumu grupā.

Piektdienas vakarā EM izplatīja paziņojumu, ka izplatītā informācija par ziņojuma saturu esot nepatiesa, maldinoša un sagrozīta, tomēr neatbildēja uz aģentūras LETA jautājumu, kas tieši ir maldinošs un sagrozīts.

Šo ziņu, protams, apspriež arī soctīklos.

"Šis jau izskatās pēc nodevības! Nākt ar priekšlikumu paturēt valsts celtniecības kompāniju un atdot zviedriem vienu no perspektīvākajiem uzņēmumiem, tai skaitā valsts drošības stiprināšanai. Valdība, vai tiešām?" vietnē "X" retoriski vaicā politiķis, bijušais Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Tikmēr sociologs Aigars Freimanis raksta: "Vecrīga piešķiļ baumas! Zviedri ar pamatīgu spiedienu grib pārņemt LMT un padarīt to par slaucamu govi, gluži kā zviedru bankas. LMT attīstība tiekot mākslīgi bremzēta, lai turētu zemu uzņēmuma cenu. Finmins lobējot zviedru intereses. Te viss interesanti, bet vai Latvijas interesēs?"

Svarīgākais