VUGD ceturdien saņēmis 50 izsaukumus par negaisa postījumiem

© f64.lv, Ilze Zvēra

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 50 izsaukumus, kur bija nepieciešams likvidēt negaisa radītās sekas, aģentūru LETA informēja dienestā.

Visvairāk izsaukumi saņemti Bauskā un Bauskas novadā - 29, četri izsaukumi saņemti Siguldas novadā, pārējie saņemti Pierīgā un Cēsīs.

Kalna prospektā Ogrē koks nolūzis uz dzīvojamās mājas jumta. Piebalgas ielā Cēsīs koks uzkritis uz sporta halles jumta.

Sporta ielā Bauskā sporta manēžai no vēja norauts jumts, kas tika uzpūsts privātmājai. No mājas pirms VUGD ierašanās evakuējās pieci cilvēki. Cietušo cilvēku nav.

Lielākoties palīdzība bija nepieciešama, lai sazāģētu uz ceļa braucamās daļas nolūzušus kokus, kas traucē satiksmei vai apdraud iedzīvotājus. Bija vairāki gadījumi, kur, ierodoties notikuma vietā, iedzīvotāji jau nolūzušos kokus no ceļa braucamās daļas ir novākuši saviem spēkiem un VUGD palīdzība nebija nepieciešama.

Latvijā

Latvijā 38% iedzīvotāju labprāt savu ģimeni kuplinātu ar bērniem, ja viņiem būtu nākotnes ģimenes vajadzībām atbilstošs mājoklis vai iespēja viegli pie tāda tikt, aģentūru LETA informēja mājokļu attīstītāja "Bonava Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz kopā ar "Norstat" veiktās aptaujas rezultātiem.

Svarīgākais