Ko domā tu? Aicina izteikt viedokli par ieceri nesezonā atļaut pastaigāties ar suņiem Jūrmalas pludmalēs

© unsplash.com

Jūrmalas pašvaldība aicina izteikt viedokli par sagatavotajiem grozījumiem saistošajos noteikumos par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu Jūrmalas administratīvajā teritorijā, kas tostarp paredz atļaut nesezonā pastaigāties ar suņiem pludmalēs.

Jūrmalas pašvaldībā saņemts kolektīvais iesniegums "Par iespēju Jūrmalas pludmalēs pastaigāties ar suņiem". Šī iniciatīva paredzēja atļaut visā Rīgas līča pludmalē Jūrmalas teritorijas robežās atrasties ar suni. Lai šī iecere tiktu īstenota, jāveic grozījumi saistošajos noteikumos.

Sagatavotie grozījumi paredz, ka Rīgas līča pludmalē Jūrmalas robežās atļauts atrasties ar suni no 1. novembra līdz 31. martam, sunim atrodoties pavadā. Tāpat tie paredz, ka visās Jūrmalas pašvaldības administratīvās teritorijas publiskajās vietās suns atrodas pavadā.

Plānots, ka ar suni bez pavadas būs atļauts atrasties iekšzemes publiskajos ūdeņos, ārpus labiekārtotām peldvietām, ja suņa īpašnieks vai turētājs spēj to kontrolēt. Tāpat ar suni bez pavadas būs atļauts atrasties arī pašvaldības labiekārtotajos suņu pastaigu laukumos, ja suns nav atzīts par bīstamu. Suns bez pavadas suņu pastaigu laukumos var atrasties tādā attālumā, kādā suņa īpašnieks vai turētājs spēj to kontrolēt.

Jūrmalas pašvaldība plāno no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim saglabāt aizliegumu jūras pludmalē uzturēties, vest pastaigā un peldināt dzīvniekus. Aizlieguma mērķis esot nodrošināt sanitārās tīrības, higiēnas prasību ievērošanu un atbilstošu ūdens kvalitāti kūrortpilsētas peldvietās, kā arī neradīt draudus cilvēku veselībai un drošībai.

Noteikumu projekts nodots publiskajai apspriešanai līdz 23. jūlijam.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome konceptuāli atbalstījusi ieceri atļaut pastaigāties ar suņiem Jūrmalas pludmalēs nesezonā.

Pašlaik visa gada garumā ir spēkā aizliegums ievest mājdzīvniekus Rīgas līča pludmalē Jūrmalā.

Svarīgākais