Mūžībā devies dziesminieks Egons Pičners

© Depositphotos

Dzejniece Agita Draguna vietnē "Facebook" publicējusi sēru vēsti.

"Man tikko Valdis Atāls paziņoja, ka šodien esot nomiris viņa ļoti tuvs draugs un dziesminieks Egons Pičners. Pats Valdis šobrīd ir tālu Latgalē un netiek pie FB, tādēļ viņš lūdza man šo ziņu izziņot plašāk, atsaucoties uz viņu.
Nešaubos, ka vēl daudziem ļoti pietrūks gan Egona dzirkstošā un sirsnīgā humora, gan viņa balss un dziļo, izjusto balāžu un dzimtenes mīlestības ik zilbē. Ielieku te Egona dziesmu ar viņa paša vārdiem un melodiju, kura mani pašu vienmēr līdz pašiem sirds dziļumiem saviļņojusi:
Ardievu, Egon, un paldies, ka bija tas prieks Tevi sastapt šajā savādajā pasaulē," raksta A. Draguna.
Apollo.lv lasāms, ka E. Pičnera pirmie soļi mūzikā droši likti jau sešu gadu vecumā, kad radusies vēlēšanās spēlēt ģitāru. Astoņu gadu vecumā radās vēlme sacerēt savu dziesmu, tādēļ uz nošu papīra, kā nu mācējis, uzrakstījis dažādas notis un savu dziesmu nosaucis "Četri netīri krekli".
Savu mūziku E. Pičners raksturo kā sarunu, kurā svarīgākais ir patiesums. "Mēs visi esam dziesminieki. Kad runājam patiesību. Dažiem izdodas to labāk pateikt, un viņus vairāk klausās."

Latvijā

Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē piektdien, 27. septembrī, un sestdien, 28. septembrī, būs pazemināts ūdenslīmenis, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Latvenergo" pārstāvji. Pakāpeniska ūdenskrātuves līmeņa pazemināšana sāksies no 26. septembra.

Svarīgākais