Izsaukta policija un "ātrie". Sižeta tapšanas laikā cieš "Bez tabu" žurnālists

© Depositphotos

Raidījums “Bez Tabu” saņem ziņu no vairākiem iedzīvotājiem, kuri norāda, ka galvaspilsētas centrā kļuvuši par kabatzagļu upuriem. Gaišā dienas laikā no somām tiek izvilkti maki.

Marija devās uz vilcienu Rīgas centrālajā stacijā, kad savā priekšā ieraudzīja čigānu pāri. Pēc brīža viena no personām jau atradās pie Marijas somas.

Marija, kabatzagļu upure: "Gāju pa kāpnēm augšā, piefiksēju romu tautības pāri. Neaizdomājos, ka jāuzmanās. Ejot augšā pa kāpnēm, sajutu nelielu grūdienu, tā sieviete pietuvojās ļoti tuvu. Pagriezos, tās sievietes vairs tur nebija. Skrēja kaut kur projām. Tas ir mazākais, kas mani šajā situācijā pārsteidza. Tas, kas padarīja bēdīgu, ir tas, ka, piezvanot policijai, man tika teikts, lai gaidu ekipāžu notikuma vietā. To darīju trīsarpus stundas, šajā laikā to sievieti redzēju atkārtoti. Par to norādīju arī operatoram."

Tunelī starp tirdzniecības centriem “Stockmann” un “Origo” regulāri muzicē vijolniece Linda. Arī viņa vairākkārt pamanījusi kabatzagļu rosīšanos, kā arī izrēķināšanos ar tiem, kuri traucē kabatzagļiem darboties.

“Bez Tabu” redzeslokā nonāk divas tumsnējas sievietes, kuras iepriekš iemūžinājusi arī Linda un kuras vasaras svelmē bruņojušās ar lietussargu.

“Bez Tabu” rīcībā esošā informācija liecina, ka lietussargs tiek izmantots, lai radītu aizsegu zādzības brīdī. Sievietes uz “Bez Tabu” jautājumiem neatbild un ātrā tempā dodas prom, līdz no somas atkārtoti tiek izvilkts pipargāzes baloniņš.

Viena no iespējamām zaglēm baloniņa saturu raida žurnālistam sejā un no notikuma vietas aizskrien.

“Bez Tabu” par notikušo informējusi Valsts policiju. Ieradās arī "ātrie".

Žurnālists Artūrs Špaks stāsta, ka bija no ierindas izsists apmēram divas stundas - acis asarojušas, nebija iespējams tās atvērt, arī āda, kur trāpīja pipargāze ļoti dedzinājusi. Ļoti palīdzejusi mediķu ierašanās, kas ar speciālu šķidrumu acis skalojušas. Žurnālista ceļi ar šīm pašam sievietēm pavisam nejauši krustojušies degvielas uzpildes stacijā - sievietes centās slēpt sejas, bet žurnālists iemūžinājis viņas, šofera un auto, ar kuru viņas pārvietojušās, numuru. Informācija nodota policijai.

Svarīgākais