Iedzīvotāji lūdz Inčupes staciju pārcelt no meža vidus uz pieejamāku vietu

© pixabay.com

Saulkrastu Inčupes apkaimes iedzīvotāji ceturtdien, 11.jūlijā, tiksies ar atbildīgo institūciju pārstāvjiem, lai spriestu par jaunas Inčupes dzelzceļa stacijas izbūvi pretī Baltajai kāpai, aģentūrai LETA sacīja biedrības "Inčupe/Veselība" valdes priekšsēdētāja Dzintra Buša.

Viņa uzsvēra, ka iedzīvotājiem ir grūti piekļūt Inčupes stacijai, jo tā atrodas meža vidū. Lai nokļūtu stacijā, ir jāiet pa sliedēm un dzelzceļa uzbērumu vai arī jāmēro garš apkārtceļš, tostarp pa vecās Tallinas šosejas nomali, un tas sagādā grūtības pensionāriem, cilvēkiem ar bērnu ratiņiem un citiem.

"Tuvākās apdzīvotās vietas ir tās, kur iedzīvotāji vēlētos šo staciju, tādēļ aicināsim to pārcelt tuvāk Baltajai kāpai," norādīja Buša.

Viņa atgādināja, ka biedrība vairākkārt ir aicinājusi atbildīgās institūcijas, tostarp VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD), Satiksmes ministriju (SM) un Sabiedriskā transporta padomi, risināt šo problēmu un sākt jaunas dzelzceļa stacijas izbūvi pretī Baltajai kāpai.

Atbildē biedrībai ATD norādīja, ka par ierosinājumiem attiecībā uz piekļūstamību infrastruktūrai jāvēršas Saulkrastu novadu pašvaldībā, savukārt satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) Bušai personīgi esot sacījis, ka šāda komunikācija no ATD puses nav pieļaujama.

Biedrība arī ir saņēmusi vēstuli no Sabiedriskā transporta padomes, ka tā lems par Inčupes dzelzceļa stacijas turpmāko attīstību, kā arī VAS "Latvijas dzlezceļš" (LDz) ir gatavs iekļaut stacijas pārbūvi un pārcelšanu kādā no tuvākajiem dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektiem.

Pēc tam biedrība nosūtīja vēstuli Sabiedriskā transporta padomei ar lūgumu ļaut arī iedzīvotājiem piedalīties sēdē 2.augustā, tomēr padome vēl nav sniegusi atbildi.

Plānots, ka ar iedzīvotājiem ceturtdien plkst.17 tiksies SM parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvičs (P), LDz valdes loceklis Rinalds Pļavnieks, ATD valdes priekšsēdētājs Dins Merirands, kā arī bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

LETA jau ziņoja, ka pērn Sabiedriskā transporta padome sākotnēji nolēma Inčupes staciju slēgt pavisam, taču pēc iedzīvotāju protestiem un politisko amatpersonu iejaukšanās šis lēmums tika pārskatīts.

Svarīgākais