Kopīgas iedzeršanas laikā dēls piekauj tēvu

© pixabay.com

Policija sākusi kriminālprocesu pret vīrieti par tēva piekaušanu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Zane Vaskāne.

Ceturtdien, 4.jūlijā, plkst.23.31 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Madonas novadā kādā īpašumā dēls vardarbīgi izturas pret tēvu. Alkohola koplietošanas laikā dēls tīši iesita vairākas reizes tēvam pa seju, nodarot fiziskas sāpēs, pēc kā dēls pameta notikuma vietu.

Piektdien, 5.jūlijā, veicot meklēšanas pasākumus, dēls tika aizturēts un 6.jūlijā persona atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 174.1 panta, proti, par cietsirdību un vardarbību pret tuvinieku. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību.

Sestdien, 6.jūlijā, aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Vaskāne piebilst, ka varmāka izdarīja noziedzīgu nodarījumu alkoholisko dzērienu iespaidā, pielietojot vardarbību pret tēvu, kuram nodarījis fiziskas ciešanas, turklāt dēls pašlaik izcieš sodu jau par vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu pagājušā gada maijā, kas bija vērsts pret tēvu un policijas pārstāvi. Kā pamatsods tika piemērots probācijas uzraudzība 2 gadi 6 mēneši un sabiedriskais darbs 200 stundas.

Svarīgākais