Čakšas ārštata padomniece pērn nopelnījusi 41 777 eiro

© unsplash.com

Nodibinājuma "Iespējamā misija" vadītājas Ramonas Urtānes ienākumi pērn bija 41 777 eiro, kas ir par 7888 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, liecina viņas amatpersonas deklarācija. 

Pusi no tā jeb 20 398 eiro Urtāne saņēma kā atalgojumu no "Iespējamās misijas". Tas ir par 6873 eiro mazāk nekā 2022.gadā.

Urtāne ir arī izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ārštata padomniece vispārējās izglītības jautājumos. Viņa vadīja skolu tīkla komandu, kuras viens no uzdevumiem bija izveidot datos balstītu, bērncentrētu un cilvēkresursu efektīvu skolu tīklu. Par darbu Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) Urtāne pērn saņēma 18 810 eiro lielu atalgojumu.

No Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Urtāne saņēma 1568 eiro pabalstu.

No Urtānes iesniegtās deklarācijas izriet, ka viņas parādsaistības saglabājušās līdzšinējā apmērā 88 000 eiro.

Urtānei pieder automašīna "Volvo V50", bet lietošanā ir dzīvoklis Cēsīs.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais