Pašvaldību komisijām būs plašāk jāskaidro par riska novērtējumu apdraudējumiem

© Kaspars Krafts / F64

Pašvaldību sadarbības teritoriju civilās aizsardzības komisijām būs jārīko pasākumi, lai iepazīstinātu sabiedrību ar riska novērtējumu attiecībā uz konkrētajai teritorijai piekritīgajiem apdraudējumiem, otrdien lēma valdība.

Valdības atbalstītās izmaiņas paredz, ka komisijai reizi gadā jāizvērtē un jāiesniedz pašvaldības domei informācija par pašvaldības civilās aizsardzības plāna izpildi, kā arī priekšlikumi par nepieciešamajiem grozījumiem tajā.

Tādā veidā tiks nodrošināta regulāra pašvaldību civilās aizsardzības plānu izpildes uzraudzības kontrole un paredzēto pasākumu īstenošanas izvērtēšana, sniedzot informāciju pašvaldības domei.

Lai nodrošinātu sabiedrības informēšanu par riska novērtējumu attiecībā uz pašvaldības sadarbības teritorijai piekritīgajiem apdraudējumiem, kas saistīti ar ēku un būvju sabrukšanu, avāriju siltumapgādes, ūdensapgādes, notekūdeņu vai kanalizācijas sistēmā un iedzīvotāju rīcību apdraudējuma gadījumā, regulējums papildināts ar jaunu punktu.

Proti, organizēt pasākumus, lai iepazīstinātu sabiedrību ar riska novērtējumu attiecībā uz pašvaldību sadarbības teritorijai piekritīgajiem apdraudējumiem.

Valdības atbalstītās izmaiņas arī paredz - ja valstī izsludināts izņēmuma stāvoklis vai pasludināts karš, komisija ir lemttiesīga, ja sēdē piedalās tikai komisijas priekšsēdētājs un vismaz divi komisijas locekļi.

Svarīgākais