BVKB un PTAC ieceltas jaunas vadītājas

© Pixabay

Valdība otrdien Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktores amatā apstiprināja līdzšinējo Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāju Baibu Vītoliņu. Tikmēr PTAC direktores amatā tiks pārcelta Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa.

BVKB direktores amatu no šā gada 1.jūnija atstāja tā līdzšinējā vadītāja Svetlana Mjakuškina. Attiecīgo lēmumu Mjakuškina pieņēmusi personisku apstākļu dēļ.

Ekonomikas ministrijā (EM) norāda, ka rīkojuma projekta "Par Baibas Vītoliņas pārcelšanu" mērķis ir nodrošināt BVKB darbības nepārtrauktību un funkciju efektīvu izpildi.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) valdības sēdē sacīja, ka Vītoliņa darbu BVKB sāks 1. augustā.

Vītoliņa valdības sēdē norādīja, ka būvniecība ir viena no nozarēm, kurā ir visvairāk administratīvie šķēršļi, un viena no prioritātēm būtu šī jautājuma sakārtošana. Tāpat arī prioritāte būtu ilgtspējīgas enerģētikas attīstība.

Vienlaikus Vītoliņa sacīja, ka būs nepieciešams Ministru kabineta atbalsts finansējumam turpmākai BVKB digitalizācijai - vai nu ES vai nacionālos fondos.

Vītoliņa ir PTAC direktore kopš 2005.gada, savukārt iepriekš viņa bijusi EM Tūrisma departamenta direktore, kā arī EM Iekšējā tirgus departamenta direktore.

Savukārt Liepiņas pārziņā līdz šim bija ārējo ekonomisko sakaru, iekšējā tirgus un patērētāju tiesību jautājumi.

EM pārstāvji norāda, ka Liepiņa atbilst PTAC direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām, ņemot vērā viņas līdzšinējo profesionālo pieredzi un zināšanas, tostarp gan kolektīva vadīšanā, gan nodrošinot PTAC darbības pārraudzību, kā arī pieredzi normatīvu izstrādē, kas saistīti ar patērētāju tiesību un interešu aizsardzību, un Eiropas Savienības tiesību aktu saskaņošanu minētajās jomās.

Valdības sēdē ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) sacīja, ka Liepiņa darbu jaunajā amatā sāks 1.augustā, lai līdz tam varētu paveikt iesāktos darbus un nodot pienākumus.

Liepiņa valdības sēdē sacīja, ka redz ciešu saikni starp uzņēmējdarbības veicināšanu un patērētāju tiesībām, tostarp viņas ieskatā stipras patērētāju tiesības veicina dinamisku uzņēmējdarbības vidi, un aicina uzņēmējus piedāvāt inovatīvas, konkurētspējīgas un ilgtspējīgas preces.

"Mana galvenā prioritātei ir administratīvo šķēršļu novēršana caur digitalizāciju, lai būvniecību padarītu efektīvāku. Noteikti arī ilgtspējīga enerģētikas politika, zaļā kursa ieviešana," sacīja Liepiņa.

Tāpat Liepiņa valdības atbalstu sagaida turpmākai digitalizācijai, kā arī sagaida iesaisti šķēršļu novēršanā normatīvajos aktos digitalizācijai.

Vienlaikus uzmanību plānots pievērst arī birokrātiskā sloga mazināšanai.

Svarīgākais