Par PTAC direktori kļuvusi EM valsts sekretāra vietniece Liepiņa

© f64.lv, Oksana Džadana

Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieces Zaigas Liepiņas pārcelšanu Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktores amatā.

Liepiņas pārziņā līdz šim bija ārējo ekonomisko sakaru, iekšējā tirgus un patērētāju tiesību jautājumi.

EM pārstāvji norāda, ka Liepiņa atbilst PTAC direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām, ņemot vērā viņas līdzšinējo profesionālo pieredzi un zināšanas, tostarp gan kolektīva vadīšanā, gan nodrošinot PTAC darbības pārraudzību, kā arī pieredzi normatīvu izstrādē, kas saistīti ar patērētāju tiesību un interešu aizsardzību, un Eiropas Savienības tiesību aktu saskaņošanu minētajās jomās.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), vaicāts, vai PTAC vadītāja amatam nebija plānots rīkot konkursu, iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka viņa mērķis nav rīkot konkursu, bet gan veikt iekšējās rotācijas starp EM ierēdņiem.

"EM ir vairāki augsta līmeņa profesionāļi, kuriem iecerēts dot iespēju mainīt darbības profilu, lai neieslīgtu rutīnā, ilgstoši ieņemot vienu amatu," teica ministrs.

Viņš arī skaidroja, ka tādējādi iecerēts uzlabot EM darbības efektivitāti, kā arī izvirzīt esošajām ministrijas amatpersonām jaunus mērķus un izaicinājumus, lai uz tiem varētu paskatīties no jauna skatu punkta.

"Tādējādi ministrijas darbs var kļūt enerģiskāks," pauda Valainis.

Liepiņa kopš 2001.gada ir EM valsts sekretāra vietniece ārējo ekonomisko attiecību jautājumos, kas iekļauj valsts ekonomisko interešu pārstāvību ES institūcijās konkurētspējas, iekšējā tirgus, patērētāju tiesību aizsardzības un konkurences jautājumos, Latvijas divpusējo ekonomisko attiecību politikas izstrādi un veidošanu, kā arī ES jautājumu koordinācijas uzraudzību.

Svarīgākais