Jūrmalā notiks Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes delegāciju vadītāju sanāksme

Ceturtdien, 28.aprīlī, Jūrmalā ieradīsies vairāk nekā 60 Latvijas pašvaldību sporta dzīves vadītāju, lai tuvāk iepazītos ar jūlijā gaidāmās Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes norises vietām un sporta bāzēm, kā arī pārrunātu gaidāmo sacensību programmu un dažādus organizatoriskos jautājumus.

Sanāksmes dalībniekus – Latvijas novadu un republikas pilsētu delegāciju vadītājus – uzrunās Latvijas Olimpiskās komitejas un Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji, iepazīstinot ar Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes dalībnieku akreditācijas nosacījumiem, sacensību programmu, norises vietām un sporta bāzēm. Tiks pārrunāti arī aktuāli jautājumi, kas saistīti ar Jaunatnes olimpiādes dalībnieku ēdināšanu, izmitināšanu, transportu un Olimpiādes kultūras programmu.

„Jūrmalas pilsētai Latvijas Olimpiskā komiteja ir devusi iespēju kļūt par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes 2011 mājvietu. Tas ir gan liels gods, gan pienākums un izaicinājums rīkot tik vērienīgus sporta svētkus Latvijas pilsētu un novadu jauniešiem un viņu līdzjutējiem. Mūsu līdzšinējā pieredze un attīstītās sporta bāzes ļauj uzņemties šo atbildību,” norāda Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde norisināsies Jūrmalas pilsētā šovasar no 1. līdz 3. jūlijam. LOK to pirmo reizi uzticējusi rīkot Jūrmalas pilsētas domei.

Jūrmalas pilsētā tiks nodrošinātas prasībām atbilstošas sporta bāzes gandrīz visos Jaunatnes olimpiādē iekļautajos sporta veidos, kā arī dalībnieku izmitināšana un ēdināšana. Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes svinīgā atklāšanas un noslēguma ceremonija plānota Jūrmalas pilsētas stadionā „Sloka”, kur ir viens no Latvijā labākajiem futbola laukumiem ar ērtām skatītāju tribīnēm un sportistu ģērbtuvēm.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados. Labākie jaunie sportisti pašvaldību komandu sastāvos sacenšas olimpiskajos sporta veidos, izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais