Čakšai par vienu padomnieku kļuvis mazāk

© Ģirts Ozoliņš/MN

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) padomnieks Raivis Bergs pārtraucis darba attiecības ar ministriju, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) tīmekļvietnē.

Bergs bija Čakšas padomnieks politiku un procesu pārvaldības jautājumos.

IZM aģentūrai LETA apstiprināja, ka Bergs pēc paša vēlēšanās nolēmis atstāt amatu, un piektdien bija viņa pēdējā darba diena.

Skaidrojot savu aiziešanas iemeslu, Bergs pauda, ka ir pieņēmis "jaunus profesionālus izaicinājumus".

"Izglītības nozarē šobrīd tiek realizētas vērienīgas pārmaiņas, kuru mērķis ir kvalitatīva izglītība visos līmeņos. Augstu vērtēju [ministres] Andas Čakšas paveikto, kā arī viņas politisko redzējumu par nozares tālāko attīstību," sacīja Bergs.

Bergs bija Čakšas padomnieks politiku un procesu pārvaldības jautājumos.

Latvijā

Rīgas ostā noslēgušies vairāki nozīmīgi būvniecības posmi ostas infrastruktūras uzlabošanai, kas ļaus būtiski stiprināt sabiedroto militāro mobilitāti un vienlaikus paaugstināt ostas komerciālo konkurētspēju. Darbu ietvaros ievērojami pagarināta kuģu piestātne, kas ļaus uzņemt un ātrāk apstrādāt ne tikai lielākus konteinerkuģus un ro-ro kuģus, bet arī militāros kuģus, kas transportē militārās kravas. Tāpat pabeigti būvdarbi un nodota ekspluatācijā pārbūvētā dzelzceļa pārbrauktuve Uriekstes ielā pie ostas kontrolposteņa uz Kundziņsalu, kas uzlabos komerciālo un militāro kravu plūsmas ātrumu.