Liepājas leģendārā priede nozāģēta nelikumīgi

© Liepājniekiem.lv/stasidze

Liepājā, Karostā, aptuveni kilometru no Ziemeļu mola uz Pāvilostas pusi, nozāģēta priede, kas bija kļuvusi par tādu kā neoficiālu Liepājas simbolu, ziņo laikraksts Kurzemes Vārds.

Šī priede bija redzama dažādās skatu kartītēs, tūrisma ceļvežos un citur, kā arī to bija iecienījuši fotomākslinieki.

Vakar Liepājas domes Vides un veselības daļā noskaidrojām, ka koka nozāģēšana notikusi nelikumīgi. "Neviens cilvēks ar lūgumu ļaut šo koku nozāģēt pašvaldībā nav vērsies," informēja speciāliste Alda Damberga. Viņa arī pastāstīja, ka pašvaldība negatavojas vērsties Pašvaldības policijā, lai mēģinātu noskaidrot nodarījuma vaininiekus.

"Ir bijušas citas reizes, kad pilsētas teritorijā patvaļīgi nozāģēti koki un pašvaldība ir lūgusi policijas palīdzību, taču bez rezultātiem – ja notikušajam nav aculiecinieku, vainīgo nav iespējams noskaidrot," viņa sacīja un aicināja vērsties policijā, ja kāds liepājnieks var sniegt informāciju, kas būtu vainojams šā koka nozāģēšanā.

Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Mikute piebilda, ka sniegtā informācija visvērtīgākā būs tad, ja kādam būs izdevies nofotografēt pašu zāģēšanas faktu – tas būtu pietiekams pierādījums, lai vainīgo sauktu pie atbildības.

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais