VIDEO. Robežsardze publicē video ar brīdi, kad no robežas šķēršošanas tiek atturēti 32 migranti

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Šī gada 3. jūlija rītā Latvijas–Baltkrievijas robežas Silenes robežapsardzības nodaļas atbildības teritorijā robežsargi konstatēja 32 personas, kas atradās Baltkrievijas pusē un pārvietojoties gar žogu, centās nelikumīgi šķērsot valsts robežu. Šīs personas tika brīdinātas par to, ka robežas šķērsošana ārpus oficiālajām robežšķērsošanas vietām ir aizliegta. Līdzīga situācija tika fiksēta arī netālu no Pāternieku robežkontroles punkta, kur tika konstatētas 10 personas, kas meklēja vietu, caur kuru nelikumīgi ieceļot Latvijā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas atturētas 62 personas.

Robežsardze uzsver, ka uz Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūvētā infrastruktūra būtiski atvieglo robežsargu darbu. Uzstādītais žogs pilda savu funkciju un kalpo kā šķērslis, liedzot personām nelikumīgi šķērsot valsts robežu jebkurā vietā. Video materiāli uzskatāmi demonstrē, kā šī infrastruktūra palīdz robežsargiem efektīvi veikt savus pienākumus un nodrošināt valsts robežas drošību.

Izbūvētais žogs ne tikai stiprina Latvijas robežapsardzības sistēmu, bet arī būtiski samazina nelegālās imigrācijas plūsmu, nodrošinot lielāku drošību un kontroli uz valsts robežas

Latvijā

Politologs un politiķis Ivars Ijabs grāmatā “Nepateicīgie” izskaidro, kā latviešu vēsturiskā esamība sākusies ar apvainojumiem tieši “nepateicībā un ļaunprātīgā nespēja novērtēt līdzšinējo labvēļu veikumu latviešu labā".

Svarīgākais