Latvijā liedz piekļuvi vēl vienai tīmekļa vietnei

© unsplash.com

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Kā atzīmē padome, ir tikušas paplašinātas saistībā ar Krievijas sākto karu pret Ukrainu ieviestās sankcijas, tās vēršot arī pret Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam pietuvināto bijušo ukraiņu oligarhu Viktoru Medvedčuku, viņa līdzgaitnieku Artjomu Marčevski un ar viņiem saistīto "Voice of Europe".

NEPLP konstatējusi, ka arī Latvijā ir pieejama tīmekļa vietne "voiceofeurope.com", kurai nolemts liegt pieeju uz laiku, kamēr būs spēkā ES sankcijas.

"Padome 2024. gada 20. jūnijā saņēma kompetentās iestādes vēstuli, kurā ir norādīts, ka tīmekļa vietnē "voiceofeurope.com" tiek izplatīts saturs, kas rada apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai un kurā izplatītā informācija satur pazīmes, kas liecina par sistemātisku Krievijas agresīvās propagandas izplatīšanu, tajā skaitā viltus ziņas, kara propagandu, nacionālā naida kurināšanu, kā arī atbalstu Krievijas militārajam iebrukumam Ukrainā," lēmumu pamato NEPLP.

NEPLP lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā administratīvajā rajona tiesā.