Smočs par darbu Latvijas Olimpiskajā komitejā nesaņems algu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Andris Smočs par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) valdes padomnieku sporta jautājumos un sadarbībai ar iekšlietu un aizsardzības institūcijām strādās sabiedriskā kārtā, nesaņemot atalgojumu, aģentūrai LETA apstiprināja gan LOK, gan pats Smočs.

Smočs ir Murjāņu sporta ģimnāzijas vecākais treneris, kura pārraudzībā atrodas septiņi sporta veidi, un Latvijas Paralimpiskās vienības treneris. Sporta nozarē viņš iepriekš strādājis Policijas basketbola klubā, Latvijas Policijas sporta asociācijā, kā arī Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP) un Latvijas Vieglatlētikas savienībā (LVS).

LOK šo amata izveidi pamato ar to, ka sporta nozarei ir jāstiprina saites ar iekšlietu un aizsardzības resoriem, līdzīgi kā tas esot citās Eiropas valstīs, piemēram, Itālijā, Austrijā un Vācijā, uzsverot tieši sportistiem nepieciešamā atbalsta nodrošināšanu un viņu iesaisti valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanā. LOK ieskatā Smočam piemīt bagātīga praktiskā un personiskā pieredze minētajās nozarēs, tādēļ tika saskatīts viņa potenciāls šī virziena attīstīšanā.

"Andris Smočs pienākumus pildīs sabiedriskā kārtā, līdz ar to atalgojumu par iesaisti nesaņemot. Padomnieka pienākumi nav pilnas slodzes algots amats," norādīja LOK.

Olimpiskā komiteja arī uzsvēra, ka aktuālajos ģeopolitiskajos apstākļos organizācija saskata nepieciešamību un iespēju turpmākai šīs sadarbības izvēršanai un stiprināšanai. "Lai veicinātu LOK valdes efektivitāti šai procesā, esam piesaistījuši padomnieku ar atbilstošu kompetenci kā uz sadarbības nodrošināšanu attiecināmu konsultāciju sniegšanai, tā arī darbam starporganizāciju kontaktpunkta kapacitātē," skaidroja LOK.

Smočs jūnijā pameta LVS viceprezidenta amatu. Attiecības ar pašreizējo LVS vadību ir labas, un viņš juties sadzirdēts federācijā, taču Smočs vairāk nesaskatīja savu pienesumu šajā amatā, aģentūrai LETA atklāja Smočs.

"Ja viss izdosies kā plānots, tad savā jaunajā amatā LOK ar laiku varētu dot pienesumu," pauda Smočs.

Jūnija sākumā LOK Ģenerālajā asamblejā par organizācijas jauno prezidentu tika ievēlēts Raimonds Lazdiņš.