"Balticovo" šogad prognozē apgrozījumu līdz 120 miljoniem eiro

© Oksana Džadana / F64

AS "Balticovo" apgrozījums šogad varētu sasniegt aptuveni 120 miljonus eiro, aģentūrai LETA pauda "Balticovo" valdes loceklis, komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps.

Viņš sacīja, ka uzņēmuma peļņu prognozēt ir pāragri, jo parasti to, kāds būs konkrētais gads, nosaka vasaras un rudens periodi. Tāpat viņš piebilda, ka iepriekšējie gadi ir parādījuši, ka ļoti strauji iespējams notikt dažādiem neparedzētiem pavērsieniem, kas ietekmē uzņēmuma peļņu.

Viņš pauda, ka "Balticovo" darbību nākotnē iespējams negatīvi ietekmēs tas, ka lielākā daļa veikalu tīklu paziņojuši par atteikšanos no sprostos audzētu olu tirdzniecības. Tāpat arī daudzi ražotāji ir deklarējuši, ka beigs izmantot sprostos dētas olas. Auškāps skaidroja, ka uzņēmums strauji investē ārpus sprosta turētu vistu novietnēs, bet vēl joprojām uzņēmumā aptuveni 60% no vistām tiek turētas sprostos.

"Balticovo" valdes loceklis atzīmēja, ka nākamgad uzņēmumam būs lielas pārmaiņas un plānots uzlabot proporciju par labu ārpus sprostiem turētām vistām. Nākamā gada laikā uzņēmumā plānots trīskāršot ārpus sprostiem turēto vistu apjomu.

Tāpat Auškāps pauda, ka uzņēmums pēdējos divus līdz trīs gadus stratēģiskā līmenī gatavojas akciju vai obligāciju iekļaušanai biržā, tomēr viņš piebilda, ka patlaban nekomentēs vai tas būs publiskā akciju piedāvājuma vai obligāciju līmenī. Viņš norādīja, ka "Balticovo" no pārvaldības un struktūras viedokļa ir gandrīz gatavi šādam solim, bet ir nepieciešams sagaidīt īsto mirkli un veikt priekšdarbus, lai pareizi īstenotu stratēģiju.

Jau ziņots, ka "Balticovo" 2022.gadā strādāja ar 101,801 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 63,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 6,711 miljoni eiro. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmums reģistrēts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5 370 381 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks, pēc "Balticovo" 2022.gada pārskatā minētā, ir SIA "BCO", kurai pieder 98,13% "Balticovo" akciju. Vienlaikus "BCO" kapitālā, pēc "Firmas.lv" datiem, 67% pieder Tatjanai Poplavskai, bet 33% pieder Valdim Grimzem.

Latvijā

Iekšējās drošības birojs (IDB) jūlija sākumā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas, par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, aģentūru LETA informēja IDB.

Svarīgākais