Visi skolēnu centralizēto eksāmenu sertifikāti būs pieejami, vēlākais, 11.jūlijā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Tīmekļa vietnē "eksameni.gov.lv" un "Latvija.lv" e-pakalpojumos pakāpeniski tiek ievietoti skolēnu vispārējās vidējās izglītības centralizēto eksāmenu sertifikāti, lai tie laikus būtu pieejami, aģentūra LETA uzzināja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Plānots, ka sertifikāti par 2023./2024.mācību gadā kārtotajiem vispārējās vidējās izglītības centralizētajiem eksāmeniem būs pieejami no 11.jūlija. Vienlaikus sociālajos tīklos publicētā informācija liecina, ka atsevišķi vidusskolas absolventi jau uzzinājuši rezultātus augstākā līmeņa eksāmenā kultūrā un mākslā un sociālajās zinībās.

VISC šobrīd vērtē vidusskolēnu eksāmenu darbus. Noslēdzoties vērtēšanai, tiek izveidoti un parakstīti sertifikāti, kurus pakāpeniski ievieto "eksameni.gov.lv" un "Latvija.lv" e-pakalpojumos.

Liela daudzuma sertifikātu ievietošana portālā prasa laiku un tehnoloģiskus resursus, tādēļ sertifikātu ievietošana notiek pakāpeniski, lai līdz 11.jūlijam paspētu visu eksāmenu visus sertifikātus ievietot portālā.

Jaunā tīmekļvietne "eksameni.gov.lv" darbu sāka 1.jūlijā, kad rezultātus centralizētajos eksāmenos uzzināja 9.klases skolēni.