Festivālā "Rodam Raunā" muzicēs Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze un citi populāri mūziķi

© MN

Nedēļas nogalē, 5.jūlijā un 6.jūlijā, notiks festivāls "Rodam Raunā", kura tēma šogad ir "Pļava", aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas nodaļā.

Atklāšana notiks 5.jūlijā plkst.20 Kolekcijas dārzā, kur izskanēs Ances Krauzes un Zigfrīda Muktupāvela koncertprogramma "Violets" - Austras Skujiņas dzeja, Jāņa Lūsēna mūzikā. Skaņas baudījumu papildinās cilvēka veidots dabas krāšņums ar hortenziju, bērzu, priežu un citu skaistu augu ainavu.

Sestdien, 6.jūlijā, no plkst.9 līdz 15 Raunas sporta stadionā notiks amatnieku un mājražotāju tirgus, savukārt tā apkārtnē būs dažādas aktivitātes un meistarklases - ekoprints, zaļās receptes, hidrolāti, skrubji, pļavas darbnīca, smaržu darbnīca un tējas darbnīca.

Jaunākajiem festivāla apmeklētājiem basketbola laukumā būs sarūpētas piepūšamās atrakcijas un radošas nodarbes.

No plkst.10 sporta zāles stāvlaukumā, Dīķa ielā 6 ikvienam būs iespēja apskatīt un uzzināt, ar ko apstrādā laukus, piemājas zālienus, kas ir nepieciešams, lai uzlabotu augtspēju un kas jauns dārzkopības nozarē.

Viens no notikumiem festivālā ir diskusija par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām, šogad tādas ir divas - plkst.11 "Eiropas zaļais kurss" un plkst.13 "Neapzinātie pļavas ziedi" - novada muižas. Piedalīties diskusijā ir aicināts ikviens - kā novada uzņēmējs, lauksaimnieks, zemnieks, tā katrs, kurš vēlas ieklausīties profesionāļu viedoklī un iesaistīties kvalitatīvā diskusijā, lai pilnveidotu sevi un spēcinātu saikni, piederību savai vietai, novadam un valstij, norāda pašvaldībā.

Pašvaldība nodrošinās diskusijas tiešraides translāciju pašvaldības "Facebook" lapā un tīmekļvietnē "www.smiltenesnovads.lv".

Plkst.14 Raunas pilsdrupu estrādē izskanēs pedagoga, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un tautas dziesmu vācēja Jāņa Cimzes 210. jubilejas koncerts "Rotā dziesma". Dziesmas izdziedās astoņi koru kolektīvi, solisti - Ginta Krievkalna, Andris Ērglis un muzikāli pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

Festivāla noslēgumā plkst.22 Raunas pilsdrupu estrādē koncertēs grupa "Dziļi violets" un Sanda Dejus - muzikāli radošā apvienība "Uz labu laimi". Plkst.23 sāksies balle kopā ar grupu "Dakota".

Svarīgākais