Daugavpils pašvaldība vēršas tiesā par Ruģeļu ūdenskrātuves daļas pārņemšanu savā īpašumā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Daugavpils pašvaldība vērsusies tiesā par zemesgabala - Ruģeļu ūdenskrātuves daļas - atzīšanu par bezmantinieka mantu un turpmāko pārņemšanu savā īpašumā, lai sakārtotu un attīstītu tās infrastruktūru, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ruģeļu ūdenskrātuve ir sadalīta divās daļās. Viena no tām pieder pašvaldībai, otra - juridiskai personai. Vēl 2023.gada 18.maijā Daugavpils dome pieņēma lēmumu par zemesgabala atsavināšanas procesa ierosināšanu pašvaldības autonomās funkcijas nodrošināšanai.

Taču līdz šim nav neizdevies panākt pirkuma līguma noslēgšanu. Turklāt juridiskā persona, kam pieder zemesgabals, ir izslēgta no Uzņēmuma reģistra. Tāpēc pašvaldība nolēma risināt jautājumu tiesas ceļā.

Pašvaldībai esot vairākas ieceres par šīs daugavpiliešu vidū populārās atpūtas vietas attīstību, līdzīgi kā tas notiek pie Stropu ezera. Attīstības departamentā ir sagatavoti vairāki projekti, kas paredz ūdenskrātuvei piegulošās teritorijas sakārtošanu un attīstību. Taču visas ieceres pašvaldība varēs realizēt, kad kļūs par minētā zemesgabala vienīgo īpašnieku.

Latvijā

No pirmdienas, 8.jūlija, satiksmei tiks slēgts Saltupu ceļa posms 700 metru garumā no Meža ielas līdz Saltupiem, lai varētu sākt tilta pār Abula upi pārbūvi, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības būvinženieris Andris Jaunpetrovičs.