Par laupīšanu grupā policija Valmierā aiztur divus vīriešus

© Romāns Kokšarovs/MN

Aizvadītajā piektdienā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa amatpersonas par laupīšanu grupā Valmierā aizturēja divus vīriešus, kuri, pielietojot vardarbību, aplaupīja kādu vīrieti. Par notikušo sākts kriminālprocess, izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Aizvadītajā piektdienā, 28.jūnijā, ap pulksten 16.17 Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa amatpersonas saņēma izsaukumu uz Strazdu ielu, Valmierā, kur, pielietojot vardarbību, tika aplaupīts kāds vīrietis.

Policisti izbrauca uz notikuma vietu, kur noskaidroja, ka cietušais gājis pa Strazdu ielu, kur pie viņa pienākuši divi nepazīstami vīrieši un sākuši komunicēt, bet pēc brīža jau uzbrukuši. Abi uzbrucēji cietušajam nodarīja miesas bojājumus un nolaupīja naudu, kā arī atņēma mobilo tālruni. Par notikušo nekavējoties tika sākts kriminālprocess un aizturēti divi vīrieši.

Aizturētie vīrieši ir 1989. gadā un 1974. gadā dzimuši. Abas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Šādam noziegumam likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.

Svarīgākais