Četri no pieciem Latvijas iedzīvotājiem, izvēloties nomas auto, pievērš uzmanību cenai

© Pixabay

Latvijā 75% iedzīvotāju svarīgākais auto nomas izvēles kritērijs ir cena, aģentūru LETA informēja Latvijas autonomas starpniecības uzņēmuma SIA "Booking Group Corporation" pārstāvji, kas pārstāv vietni "EconomyBookings.com", atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Aptaujā noskaidrots, ka lielāko uzmanību cenai pievērš iedzīvotāji vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem, kur 84% respondentu norādīja cenu kā galveno faktoru auto nomas izvēlei.

Savukārt otrs svarīgākais faktors ir auto saņemšanas un atdošanas vietas ērtības.

Šādu atbildi sniedza 55% respondentu, turklāt vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem 62% respondentu uzsvēra šī kritērija nozīmīgumu.

Bet 43% respondentu norādīja, ka svarīgs kritērijs auto nomas izvēlē ir auto lietošanas nosacījumi, savukārt 30% respondentu būtisks ir auto apdrošināšanas segums.

Komentējot problēmas, ar kurām iedzīvotāji sastopas, nomājot auto ārvalstīs, aptaujā noskaidrots, ka gandrīz pusei jeb 48% iedzīvotāju nomas pakalpojumi sniegti bez jebkādiem sarežģījumiem. Tomēr 23% respondentu atbildēja, ka tas bija pārāk dārgs nomas auto piedāvājums, bet 14% - zemas kvalitātes auto piedāvājums.

"Booking Group Corporation" valdes priekšsēdētājs Alens Baibekovs norāda, ka aptaujas dati ļauj secināt, ka Latvijas iedzīvotāji, izvēloties auto nomas pakalpojumus, vislielāko nozīmi piešķir cenai un ērtībai, bet, nomājot auto ārvalstīs, visbiežāk sastopas ar pārāk dārgu nomas piedāvājumu un zemas kvalitātes automašīnām.

"Booking Group Corporation" aptauja veikta 2024.gada aprīlī, kopumā aptaujājot 1006 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Booking Group Corporation" apgrozījums 2023.gadā bija 152,465 miljoni eiro, kas ir par 30,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 45% - līdz 1,824 miljoniem eiro.

"Booking Group Corporation" reģistrēts 2011.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 002 845 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Booking Group", kuras īpašnieki ir Baibekovam piederošā SIA "Silver Group" (46,01%), Igoram Demčakovam piederošā SIA "I&A group" (46,01%) un Sergejam Bogdanovam un Andrejam Kuzminam vienādās daļās piederošā SIA "Binitex" (7,97%).

Tiešsaistes platforma "EconomyBookings.com" nodrošina automašīnu rezervācijas pakalpojumus vairāk nekā 20 000 nomas vietās 180 pasaules valstīs Eiropā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Āzijā, kā arī Austrālijā un Okeānijā. Uzņēmumam ir vairāk nekā 800 partneru visā pasaulē, tajā skaitā pasaules lielākie auto nomas uzņēmumi, piemēram, "Sixt", "Hertz", "Enterprise Holdings", "Dollar Thrifty" un daudzi citi.