Aptuveni 100 skolēniem paātrinās vidējās izglītības dokumentu izsniegšanu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Valsts izglītības satura centrs (VISC) saņēmis iesniegumus no aptuveni 100 skolēniem, kuri vēlas ātrāk saņemt centralizēto eksāmenu sertifikātus, jo tie nepieciešami iesniegšanai ārvalstu augstskolās, aģentūra LETA uzzināja VISC.

73 no šiem skolēniem mācās Rīgas izglītības iestādēs, astoņi - Daugavpilī, septiņi - Liepājā, četri - Ogrē, divi - Ventspilī, bet pa vienam skolēnam mācās Mārupes novada, Valmieras, Jelgavas, Preiļu novada, Talsu novada un Dienvidkurzemes izglītības iestādēs.

31 skolēns no šiem skolēniem absolvēs ģimnāzijas, bet deviņi - vidējās profesionālās izglītības iestādes.

Šiem skolēniem VISC izsniegs sertifikātus līdz 3.jūlijam. Pārējie vidusskolas un profesionālās izglītības iestāžu absolventi sertifikātus saņems 11.jūlijā.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka VISC nedēļas laikā mainīja domas un īpašos gadījumos tomēr ļāva agrāk saņemt vidējās izglītības dokumentus.

VISC nostāja mainījās pēc tam, kad tiesībsargs šajā jautājumā bija spiests vērsties arī pie Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV), aicinot novērst birokrātiskos šķēršļus.

Latvijā

Labklājības ministrija (LM) iecerējusi no nākamā gada 1.janvāra noteikt periodus, kas pielīdzināmi apdrošināšanas stāžam un uzkrāti līdz 1990.gada 31.decembrim, norādīts likumprojektā par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām".

Svarīgākais