Par ceturtdaļmiljonu palielinās Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas budžetu 2024. gadā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas 2024.gada budžeta izdevumus plāno palielināt par 250 162 eiro līdz 1,332 miljoniem eiro, liecina Satiksmes ministrijas (SM) Tiesību aktu portālā iesniegtais rīkojuma projekts.

Inspekcijas 2024.gada izdevumus plānots palielināt, izmantojot daļu no iepriekšējo gadu finanšu līdzekļu uzkrājuma.

Izdevumu palielinājums saistīts ar izdevumiem atlīdzībai saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto, kas palielinās par 199 278 eiro.

Savukārt izdevumi precēm un pakalpojumiem palielinās par 50 884 eiro, kas saistīts ar telpu īres izmaksu palielināšanos, informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumu izmaksu pieaugumu un nepieciešamajiem kiberdrošības pasākumiem, lai tiktu nodrošināta datu droša uzglabāšana.

SM norāda, ka līdz šim Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas 2024.gada budžeta ieņēmumi un izdevumi tika apstiprināti 1,082 miljonu eiro apmērā.

Tādējādi inspekcijas ieņēmumus 2024.gadā plāno saglabāt 1,082 miljonu eiro apmērā, bet izdevumus palielināt līdz 1,332 miljoniem eiro.

Ministrijā skaidro, ka no 2010.gada 1.janvāra Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija ir budžeta nefinansēta valsts pārvaldes iestāde, kas tiek finansēta no publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras finansējuma.

Inspekcijai ik gadu no Dzelzceļa likumā noteiktajiem finansēšanas avotiem piešķir finansējumu 1,79% apmērā no kopējā šā likuma minētā dzelzceļa infrastruktūras finansējuma apjoma, ko veido ieņēmumi no maksas par Dzelzceļa likumā minēto minimālo piekļuves pakalpojumu kompleksu un ieņēmumi no tās valstij piederošās zemes nodošanas lietošanā par atlīdzību, uz kuras izvietota publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūra un šis apjoms nedrīkst būt mazāks par finansējumu, kāds piešķirts 2022.gadam, kas bija 1 082 001 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka pērn septembrī Ministru kabinets apstiprināja Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas 2024.gada budžeta ieņēmumus un izdevumus 1,082 miljonu eiro apmērā.

Latvijā

Bijušais VAS "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, kurš 2023.gada pirmajā pusē pildīja LDz valdes locekļa un pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet gada otrajā pusē - valdes priekšsēdētāja pienākumus, pērn atalgojumā LDz saņēmis 130 139 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Svarīgākais