DAP pagaidu vadītājs pērn nopelnījis teju 50 000 eiro

© Kaspars Krafts / F64

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Andris Širovs pērn atalgojumā saņēmis 49 701 eiro, kas ir par 1,7 reizēm vairāk nekā 2022.gadā, kad atalgojumā viņš saņēma 29 746 eiro, liecina iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Širovs apdrošināšanas atlīdzībā saņēmis 350 eiro no "Ergo" dzīvības apdrošināšanas Latvijas filiāles, kā arī 128 eiro honorāru no Latvijas Dabas fonda.

DAP ģenerāldirektora pienākumu izpildītājam pagājušā gada beigās kopīpašumā bija nekustamais īpašums Rīgā, bet īpašumā bija divi dzīvokļi Baložos.

Deklarācijā arī minēts, ka Širovam īpašumā pagājušā gada beigās bija 1996.gada izlaiduma vieglais pasažieru transportlīdzeklis "Saab".

Savukārt parādsaistības, kuru apmērs pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, aizdevumi, kuru summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas un bezskaidras naudas uzkrājumi deklarācijā nav uzrādīti.

DAP ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esoša iestāde, kuras mērķis ir sekmēt vienotas dabas aizsardzības politikas realizēšanu Latvijā, veicot efektīvu Latvijas īpaši aizsargājamo dabas teritoriju apsaimniekošanu un pārvaldīšanu.

Latvijā

Daugavpils pašvaldība vērsusies tiesā par zemesgabala - Ruģeļu ūdenskrātuves daļas - atzīšanu par bezmantinieka mantu un turpmāko pārņemšanu savā īpašumā, lai sakārtotu un attīstītu tās infrastruktūru, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Svarīgākais