Vēlas ieviest jaunu svētku dienu, kas veltīta enerģētikas nozares profesionāļiem

© Kaspars Krafts / F64

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Enerģētiķu dienas ieviešanu 22.decembrī.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīta arodbiedrība "Enerģija". Tajā skaidro, ka 1939.gada 22.decembrī Ministru kabinets pieņēma un Valsts prezidents Kārlis Ulmanis izsludināja likumu par valsts elektrības uzņēmuma "Ķegums" nodibināšanu, tā izveidojot vienotu Latvijas elektroenerģijas sistēmu un enerģētiķu saimi. Jau vairākus gadu desmitus 22.decembrī neformāli tiek svinēta Enerģētiķu diena.

Augsti vērtējot enerģētikas nozares profesionāļu ieguldījumu valsts attīstībā, energostabilitātē un drošībā, arodbiedrība "Enerģija" aicina 22.decembri noteikt par oficiālu enerģētikas nozares profesionālo svētku dienu - Enerģētiķu dienu, veicot grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām".

Vairākām līdzvērtīgām nodarbināto grupām Latvijā ir oficiāla profesionālo svētku diena:, piemēram, ir Ugunsdzēsēju un glābēju diena, Medicīnas darbinieku diena, Skolotāju diena, akcentē arodbiedrībā.

Tajā uzskata, ka oficiāla profesionālo svētku diena vairos nodarbināto motivāciju, cels profesiju prestižu un sekmēs sabiedrības izpratni par enerģētikas nozares nozīmīgo lomu valsts nākotnē.

Organizācijā skaidro, ka arodbiedrība "Enerģija" apvieno gandrīz 5000 enerģētikas nozarē strādājošo darbinieku intereses un ir vienīgā enerģētikas nozares arodbiedrība Latvijā.

Svarīgākais