Veidos jaunu komiteju, lai sakārtotu Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Lai nodrošinātu sistemātisku un plānotu darbu civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas jomā, kā arī koordinētu un risinātu dažādus starpnozaru jautājumus, kas saistīti ar civilo aizsardzību un katastrofu pārvaldīšanas sistēmu, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzdevusi izveidot Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematisko komiteju.

Kā liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", komiteju vadīs iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV). Komitejā darbosies veselības ministrs, finanšu ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre, satiksmes ministrs, zemkopības ministrs, kultūras ministre, klimata un enerģētikas ministrs, aizsardzības ministrs un ekonomikas ministrs. Tematiskās komitejas darbā var piedalīties Ministru prezidenta biroja pārstāvis.

Tematiskajai komitejai: būs jānodrošina civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas darbības gatavība uzdevumu izpildei visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ietvaros, jānodrošina Krīzes vadības centra izveides pārraudzība, kā arī jāizvērtēt valsts un pašvaldību institūciju gatavība efektīvai rīcībai apdraudējumu gadījumos un jāpiedāvā nepieciešamie uzlabojumi, lai stiprinātu institūciju rīcībspēju apdraudējumu pārvarēšanai.

Vēl komitejai nepieciešamības gadījumā jāizvērtē nesaskaņotie tiesību aktu projekti un attīstības plānošanas dokumentu projekti par komitejas kompetencē esošajiem jautājumiem un jāvienojas par atbalstāmu risinājumu pirms to iesniegšanas izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Tematiskās komitejas vadītājam ne retāk kā reizi gadā jāiesniedz Ministru kabinetā informācija par komitejas paveikto mērķu sasniegšanā un turpmāk iecerēto darbību.

Latvijā

Jūlijā zemāki siltumenerģijas tarifi spēkā stāsies sešiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) regulējamiem komersantiem, bet pieciem komersantiem, kuriem iepriekšējos mēnešos tarifi samazinājās, palielināsies, aģentūru LETA informēja SPRK.

Svarīgākais